Danmarks fodboldlandskampe tabt for DR og TV 2

Når fodboldlandsholdet skal kvalificere sig til EM-slutrunden i Frankrig i 2016 og VM i Rusland i 2018, bliver de sendt på SBS' kanaler.

Nicklas Bendtner fejrer sin scoring til 2-1 i landsholdets 2-2-kamp på hjemmebane mod Italien i efterårets mislykkede VM-kvalifikation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle landsholdets EM-kvalifikationskampe vil fremover blive vist på Kanal 5. Dermed mister TV 2 retten til at være hele Danmarks 'tv-hjemmebane'.

Hvis du har i sinde at følge Morten Olsen og det danske fodboldlandsholds kamp for at kvalificere sig til EM-slutrunden i Frankrig i 2016, skal tv'et udelukkende indstilles på Kanal 5.

DBU oplyser onsdag i en pressemedelelse, at tv-rettighederne til at vise samtlige af landsholdets EM-kvalifikationskampe er blevet solgt til selskabet SBS Discovery.

- I første omgang kan seerne se frem til en helt ny 'tv-hjemmebane', når alle landsholdets kvalifikationskampe bliver vist på Kanal 5 med den erfarne Peter Piil som kommentator og tidligere europamester Morten Bruun som medkommentator, skriver DBU.

Den nye tv-aftale betyder således, at de danske tv-seere for første gang i mange år ikke kan følge det danske landsholds hjemmekampe i Parken på TV 2.

Stationen havde ellers tilknyttet Peter Schmeichel som ny fast vært ved TV 2s landsholdssending, 'Hele Danmarks hjemmebane' i et forsøg på at styrke holdet og tv-oplevelsen omkring landsholdets kampe i Parken.   

Men det er altså slut, når EM-kvalifikationen begynder først på efteråret.

- Det europæiske fodboldforbund, UEFA, har således solgt tv-rettighederne her i landet til ikke alene det danske landsholds, men samtlige kampe i kvalifikationsturneringen til SBS Discovery, som herhjemme står bag Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, 7'eren, TLC og Discovery Channel, oplyser DBU videre.

Og danskerne kan lige så gode vænne sig til at se landsholdsfodbold på Kanal 5. For udover rettighederne til alle kampene i den kommende EM-kvalifikation omfatter den nye tv-aftale også landsholdets kvalifikation til VM-slutrunden i Rusland i 2018.