Danmarks bedste back var tæt på VM-afbud

Philip Larsen - her på vej i isen i en kamp mod Anaheim Ducks - foretrak alligevel landsholdskollegerne og Janne Karlsson frem for tidlig sommerferie. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg var indstillet på at melde fra til VM, men ombestemte mig.

Philip Larsen, 24, siger det lige ud. Ikke noget med at pakke det ind. Indtil i lørdags vaklede han. VM - ja eller nej?

Han var netop kommet ud fra isen efter VM-holdets første træning i den spritnye Chizhovka Arena, hvor Danmark skal spille sine syv indledende kampe.

Hvad der også overraskede, var hans melding om, at det var hans første seriøse træning siden Edmonton Oilers' sidste grundseriekamp 12. april.

- Det blev bedre og bedre i løbet af træningen, siger han smilende.

Philip Larsen var den sidste, der gav Danmarks Ishockey Union besked, om han ville med til VM. I Minsk fik vi forklaringen på, hvorfor han tøvede.

- Nogle gange har man brug for mental hvile. En tidligere træner har sagt, at man skal træne hårdt, men hvile endnu mere, siger han.

- På den ene side følte jeg, at jeg trængte til sommerferie efter en lang sæson, mens jeg funderede over min fremtid. På den anden savnede jeg drengene og det samvær, vi har på landsholdet. Og jeg vil jo gerne spille på landsholdet.

Philip Larsens splittede følelser hænger sammen med hans usikkerhed. Hans kontrakt med Edmonton Oilers udløber 1. juli. Får han den forlænget? Oilers svarer ikke. Er der nogen, der vil købe ham? Vender han tilbage til Europa?

Han har i denne sæson spillet 30 NHL-kampe (tre mål og ni assists) og haft en af sine bedste sæsoner med stort ansvar og megen spilletid.

En hurtig, kreativ og smart allroundback med god spilforståelse. To gange af BT kåret som bedste danske VM-spiller.

- NHL har førsteprioritet. Den russiske og schweiziske liga er de to muligheder i Europa. Økonomien spiller selvfølgelig en rolle. Jeg ved ikke, hvordan fremtiden ser ud. Jeg holder døren åben og ser, hvad der sker under VM. Jeg vil vise, hvad jeg kan.

Philip Larsen glæder sig også til at spille for Janne Karlsson, som var hans træner i Frölunda og har en høj stjerne.

- Jeg kan lide Jannes stil, baseret som intensivitet, aggressivitet og hurtighed. Det er den rigtige mand, man har fundet som landstræner. Sjovt nok spillede jeg også under Per Bäckman (Janne Karlssons forgænger, red.) i Sverige, siger han.

Det var første gang, Janne Karlsson havde den nordamerikanske trio Philip Larsen, Mikkel Bødker og Oliver Lauridsen på is i landsholdsregi.

Jannik Hansen dukkede først op i Minsk efter træningen efter den lange flyvetur fra Canada.

To gange er der træning torsdag og én gang fredag inden VM-premieren lørdag eftermiddag mod Tre Kronor, dén nation, Janne Karlsson vandt OL- og VM-guld med i 2006 som assistant coach.