Danmark vandt over Tyskland i flot VM-test

Danmark vandt 1-0 over Tyskland.
Læs mere
Fold sammen

Danmark bestod sin VM-eksamen med bravur og en fortjent 1-0 sejr over Tyskland.

En vigtig sejr for selvtilliden for et hårdt arbejdende og godt skøjtende hold inden VM fra 1. maj.

En hot Sebastian Dahm viste kanonform med 36 redninger og blev for fjerde gang i denne sæson kåret som bedste danske spiller. Rødovre-målmanden har ganske enkelt aldrig været bedre og bobler af optimisme.

»Vi har en god følelse. Det var vigtigt at kunne lukke ned i dag (fredag, red.),« sagde Sebastian Dahm efter kampen.

Patrick Galbraith er med lørdag aften, og meget tyder på, at landstræner Janne Karlsson vil skifte mellem Dahm og Galbraith i Ostrava.

Thomas Spelling var en af de store spillere på Sønderjyskes guldhold med otte mål og 12 point i de fem finalekampe mod Esbjerg Energy, og i fredag aften scorede han sit første landskampmål i denne sæson i to tempi 17 minutter inde i anden periode, som Danmark dominerede med en skudstatistik på 14-3.

»Det kan godt ske, at tyskerne er større end os, men vi havde ganske godt styr på dem,« sagde matchvinderen.

Ingen tvivl om, at Thomas Spelling bestod sin VM-eksamen, og i BTs optik var der også plusser til nye navne som Bjørn Uldall og Mathias Bau Hansen. Det ligner VM-debut til backen fra Herning og wingen fra Frederikshavn.

På positivsiden var også kaptajnen og rekordmanden Morten Green, som for alvor er  kommet op i tempo. Green bliver en ekstremt vigtig spiller ved VM.

AHL-backen Markus Lauridsen landede fredag eftermiddag i Billund efter en maratonrejse og tre timers søvn over Atlanten. Efter et par kopper kaffe i Vojens var han klar til sin første landskamp siden VM i Minsk. Ham skal man nok få glæde af i Ostrava.

I andendagsgildet mod tyskerne lørdag aften i den sidste VM-test inden onsdagens afrejse til Tjekkiet er hans storebror, to meter-backen Oliver Lauridsen fra Philadelphia Flyers' farmerhold, også klar.

Landsholdets general manager, Kim Pedersen, venter spændt på nyt fra Nordamerika. I første række fra Winnipeg Jets og Nikolaj Ehlers.

Den 19-årige danske forward var efter BTs deadline til møde med Winnipeg Jets' general manager, Kevin Cheveldayoff.

Inden mødet sagde Nikolaj Ehlers til BT:

»Jeg vil gerne til VM, men ved ikke, hvordan klubben stiller sig. Om Jets mener, VM er godt eller skidt for mig i forberedelserne til næste sæson. Jeg har spillet 85 kampe i denne sæson med masser af istid i hver kamp, har haft et par småskader og er lidt slidt.«

Den kommende NHL-spiller var sammen med Oliver Bjorkstrand og målmanden George Sørensen, som nu skifter fra Herning Blue Fox til Frederikshavn White Hawks, nøglespiller på U20-landsholdet i VM omkring nytår i Toronto.

Når Sønderjyske så let som ingenting kan samle 5.000 tilskuere til en finale, er det skuffende, at der kun var 1.232 til VM-testen i SE Arena. Formentlig havde det set anderledes ud, hvis der havde været et par NHL-spillere med.

Landskamp, SE Arena, Vojens

Danmark-Tyskland 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)