Danmark topper: Flest afslutninger og indlæg ved EM

Med 45 afslutninger er Danmark det mest afslutningsgale mandskab ved EM, men det kniber med effektiviteten.

Danmark har haft 45 afslutninger ved EM, men Yussuf Poulsen er indtil videre eneste danske målscorer. Wolfgang Rattay/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Danmark har nul point efter sine første to kampe ved EM.

Men det er ikke, fordi Kasper Hjulmands hold har holdt sig tilbage i forhold til at få sendt bolden af sted mod modstandernes mål.

Faktisk er Danmark det mest afslutningsgale mandskab ved slutrunden, efter at alle hold nu har spillet deres første to kampe.

45 gange har Danmark forsøgt sig, og det er et stykke bedre end Italien, der har afsluttet 37 gange. Det viser de officielle statistikker fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Afslutningerne er spredt godt ud over det danske hold, men Martin Braithwaite topper den individuelle liste med ni afslutninger - heraf én inden for rammen, fire forbi og fire blokerede forsøg.

Danmark skal vinde mandagens opgør mod Rusland i Parken, hvis holdet skal videre til ottendedelsfinalerne, men det kræver nok en lidt større skarphed offensivt end hidtil.

Modsat Italien, der har scoret seks gange på sine 37 afslutninger, kniber det nemlig med effektiviteten for Danmark.

Yussuf Poulsens 1-0-scoring i 1-2-nederlaget mod Belgien er indtil videre den eneste danske fuldtræffer.

12 af de 45 danske forsøg har været inden for målrammen, og det er antalsmæssigt næstbedst. Kun Ukraine er bedre med 13 forsøg inden for rammen.

Men Danmarks knap så flatterende 17 forsøg forbi mål og 16 blokerede forsøg er ligeledes næstbedst i statistikkerne - efter henholdsvis Italien og Skotland.

I det hele taget tegner statistikkerne et billede af et angrebslystent og ineffektivt dansk hold.

Ifølge Uefa har Danmark haft i alt 122 igangsatte angreb i kampene mod Finland og Belgien, og det bliver kun overgået af Spaniens 151 angreb. Italien er her tredjebedst med 112 angreb.

Målt på antal gennemførte indlæg er Danmark også bedst ved EM indtil videre. 16 gange er holdet lykkedes med et indlæg, og det er to bedre end Slovakiets 14.

Præcisionen er dog ikke i top. Holdet har slået 52 indlæg, men kun 31,5 procent når frem til en medspiller, og det er ottendebedst blandt de 24 hold ved EM.

/ritzau/