Danmark tabte uden Maze

Danmark tabte den sidste betydningsløse EM-kvalifikationskamp mod Slovakiet. Opløftende momenter fra stortalentet Kasper Sternberg.

Uden Michael Maze, men med momentvist flot spil af 17-årige Kasper Sternberg tabte det danske bordtennislandshold tirsdag aften 0-3 til Slovakiet i den sidste EM-kvalifikationskamp foran 350 tilskuere i Hunderupskolens Idrætshal i Odense.

De forsvarende danske EM-guldvindere var før matchen allerede klar til EM i Beograd, så landstræner Peter Sartz valgte at spare holdets stjerne, Michael Maze.

Martin Monrad indledte med et smalt nederlag på 2-3 til Peter Sereda, mens Finn Tugwell slet ikke fandt rytme i sit spil og tabte 0-3 til Lubomir Pistej. Så var det op til unge Kasper Sternberg at holde liv i kampen for danskerne. Sternberg vandt i 2006 EM-bronze for juniorer i herredouble sammen med Mikkel Hindersson.

Det så svært ud efter de to første sæt bagud 0-2 mod Michal Bardon, der er mere end 300 pladser bedre på verdensranglisten. Men så begyndte den unge dansker at vise noget af sit potentiale og vandt 18-16 i tredje sæt. I fjerde sæt blev det igen tæt, men det endte med et nederlag på 10-12.

/ritzau/