Danmark tabte til El Salvador

Ligalandsholdet i vanskeligheder på træningsturen i Sydamerika.

Det blev ikke den kamp, som landstræner Morten Olsen havde håbet på, da hans udvalgte tabte 0-1 til El Salvadors A-landshold i en vanskelig testkamp.

For selv om landstræneren efter kampen roste ligalandsholdets indsats og indstilling til kampen, så var der ikke mange højdepunkter i kampen.

Eneste danske chance var efter et hjørnespark efter 32 minutter inde i 1. halvleg, hvor Thomas Kristensen steg til vejrs og headede bolden mod mål. Desværre over overliggeren.

Fire minutter inde i anden halvleg bragte El Salvador sig foran 1-0 efter en refleksredning af målmand Casper Ankergren. Desværre for Danmark ryger bolden retur igen og El Salvador kan bringe sig foran. Den føring holder hele kampen.

Kampen blev spillet for at teste spillernes sportslige og mentale form under uvante forhold. Og det må siges at være tilfældet i det sydamerikanske land. Her var der 24 graders fugtig varme og i 900 meters højde. Det prægede spillet.

- Når man spiller fodbold skal man kunne spille både i sne og hjede. Det var vanskelige forhold, men det bedste hold vandt denne kamp. Det skal også siges, at banen ikke hjalp os på vej. Den var vanskeligere her til aften end til træningerne, sagde Morten Olsen efter kampen.

Kampens anfører Rasmus Würtz er enig i landstrænerens vurdering.

- Vi fik en rigtig dårlig start, hvor vi slet ikke fandt ud af, hvordan vi skulle presse dem. De fik for let ved at spille sig igennem det første kvarter, men derefter synes jeg, vi fik bedre fat i dem defensivt, siger han.

Alle spillerne var påvirkede af de svære betingelser i den fugtige hede.

- Det blev svært, fordi vi ikke kunne spille så hurtigt. Bolden hang i græsset. sagde OB's Anders Møller Christensen og fortsatte:

- Jeg synes ikke, vi behøvede at tabe kampen. De fik en halv chance, som de scorede på, og det er selvfølgelig altid surt at tabe.

I dag tager ligalandsholdet videre til Honduras, hvor holdet lørdag eftermiddag spiller den sidste kamp på træningsturen. Kampen sendes direkte på TV2 kl. 23.00 dansk tid.