Danmark tabte luften i testkamp mod Schweiz

Morten Madsen bringer Danmark på 1-0 og tiljubles af Nichlas Hardt og Julian Jakobsen. Fold sammen
Læs mere

Danskerne gik ned i tredje periode mod stærke schweizere

Og hvad kan man så lære af det?

Mange vil huske skuespilleren Gotha Andersens udødelige lærerreplik fra børne-TV i sin tid.

Når det handler om hockey, kan man i hvert fald lære, at man skal holde sig fra straffeboksen.

Tre af de første fire schweizermål blev scoret i powerplay og gav de danske spillere et varsel om, at dumme udvisninger blive dyre i VM.

For to år siden i Stockholm vandt Schweiz sensationelt VM-sølv, så det var ikke hvem som helst, Danmark testede VM-formen mod.

De første to perioder mod de hurtige og fysisk stærke schweizere var mere end godkendt, men i de sidste 20 minutter faldt de trætte danske spillere sammen.

»Det er ikke godt nok, at de scorer tre mål i powerplay. Der er nogle ting her, vi skal arbejde på. Men de første to perioder spiller vi godt og er fuldt på højde med schweizerne,« siger tomåls-skytten Morten Madsen.

Herning-backen Daniel Nielsen blev inden kampen hyldet for sin plads på årets hold i Metal Ligaen som eneste dansker.

»Glemmer vi tredje periode, kan vi være tilfredse. Om det er dem, der skruer tempoet op eller os, der går ned, ved jeg ikke,« siger han.

Morten Madsen har haft en god sæson i Hamburg Freezers og gav prøver på sin klasse med en stor arbejdsindsats og scoringerne til 1-0 efter to minutter på godt forarbejde af Nichlas Hardt og 2-2 otte minutter inde i anden periode.

Journalisterne kårede ham som kampens bedste danske spiller med den kreative back Jesper B. Jensen og den lynhurtige og direkte wing Frederik Storm på de næste pladser.

Det sidste danske mål til 3-6 blev hamret ind på et slagskud fra backen Rasmus Nielsen med små fire minutter tilbage.

Danmarks Ishockey Unions general manager, Kim Pedersen, håber mandag at kunne melde officielt ud, at backbrødrene Oliver og Markus Lauridsen fra henholdsvis Lehigh Valley Phantoms og Lake Erie Monsters i AHL har fået grønt lys til VM for tredje år i træk.

Med lidt held er de klar til den sidste test lørdag i næste uge mod Tyskland i SE Arena i Vojens inden afrejsen til Ostrava 29. april.

Om der dukker flere spillere op fra Nordamerika afhænger af playoff. Men kommer der bare én mere, vil det være en kæmpebonus.

Rungsted Ishockey havde skabt en flot ramme om den første landskamp i Saxo Bank Arena i næsten 15 år med 2.015 tilskuere, hvoraf 550 var til spisning inden kampen. Der går næppe 15 år, inden den næste landskamp i det genfødte Nordsjælland.

En uofficiel dansk rekord bød kampen også på. Aldrig har Danmark stillet med en så rutineret kæde som dén med Morten Green, Kim Staal og Morten Poulsen. Trioen repræsenterede ikke færre end 566 landskampe med Rungsted-drengen Morten Green i spidsen med 268.

Et brud på venstre fod under træningen i sidste uge i Odense forhindrede backen Nicholas B. Jensen i at være med mod hviderusserne, men i aftes kunne intet holde fighteren fra Aalborg Pirates tilbage. De er lavet af noget specielt de hockeyspillere.

Danmark og Schweiz mødes igen i morgen i Rødovre Skøjte Arena, hvor den sønderjyske guldduo, Mads Bødker og Thomas Spelling, er med.