Danmark slap for det franske mareridt

bo-spellerberg
Bo Spellerberg kalder det mandlige danske håndboldlandsholds lodtrækning til næste års EM-slutrunde i Polen for fin. Fold sammen
Læs mere

Spændingen er udløst. Ved en usædvanlig langstrakt ceremoni i Krakows ICE Congress Centre blev lodtrækningen til gruppespillet ved herrernes håndbold-EM næste år i Polen foretaget.

De artede sig således, at Danmark, der var placeret i øverste seedingslag sammen med Frankrig, Spanien og Kroaten, skal møde Rusland, Ungarn og Spanien.

»Det er umiddelbart betragtet en fin lodtrækning,« siger landsholdsspilleren Bo Spellerberg og tilføjer:

»Vi kunne undgår naboslag mod Sverige, Norge og Island. Disse kampe er ofte problematiske.

Han er udmærket tilfreds med, at Danmark slap udenom gruppe A med de polske værter, Frankrig, Makedonien og Serbien.

»Det er turneringens skrækpulje. Godt at vi undgik den,« siger Bo Spellerberg.

Han vurderer, at op mod otte af de 16 deltagende hold kan vinde EM-turneringen.

»Den gruppe af hold tilhører vi. Men om vi vinder guld, tør jeg ikke garantere. Meget skal falde i hak i så stærkt besat en turnering, hvis det skal lykkes. Men jeg mener bestemt, at vi har en mulighed,« siger Bo Spellerberg, der trods sin relativt høje alder - 35 år - fortsat stiller sig til rådighed for landsholdet.

»Jeg har stadig stor lyst til håndbold og heldigvis knager det ikke specielt meget i min krop,« siger han med et smil.

Dansk Håndbold Forbunds sportschef Ulrik Wilbek giver Bo Spellerberg ret i, at Danmark et pænt stykke henad vejen var tilsmilet af lodtrækningsheld.

»I Montenegro trak vi et af turneringens svageste hold. Vi bør derfor ikke få problemer med at gå videre blandt de tre bedste hold til mellemrunden. Her kan det til gengæld blive svært, da vi bliver krydset med hold fra Gruppe C (formentlig Spanien, Tyskland og Sverige, red.), siger Ulrik Wilbek.

De danske forberedelser til EM-slutrunden, der spilles 15.-31. januar, er på plads.

»Vi deltager i en Golden League-turnering i Frankrig umiddelbart før afrejsen til Polen, og regner med først at komme til Polen en dag før åbningskamp,« fortæller Ulrik Wilbek.

Der spilles ved EM om en enkelt europæisk billet til OL 2016 i Rio de Janeiro. Nummer et sikrer sig direkte kvalifikation. Men måske er en andenplads nok. Dette er tilfældet, hvis Frankrig sikrer sig EM-trofæet, da de som verdensmestre allerede sikrede sig adgangsbilletten ved VM i år i Qatar.

Det er dog stadig muligt for, at det mandlige danske håndboldlandshold spiller sig blandt de 12 deltagende OL-hold. Det kan ske ved en kvalifikationsturnering i foråret. Endnu har det internationale håndboldforbund ikke bestemt, hvor dette skal foregå.

 

FAKTA: De fire EM-puljer

Gruppe A i Krakow: Frankrig, Polen, Makedonien, Serbien

Gruppe B i Katowice: Kroatien, Island, Hviderusland, Norge

Gruppe C i Wroclaw: Frankrig, Sverige, Tyskland, Slovenien

Gruppe D i Gdansk: Danmark, Ungarn, Rusland, Montenegro