Danmark skuffer og er færdig ved hold-VM

Badmintonlandsholdet kunne ikke leve op til favoritværdigheden i kvartfinalen mod Thailand.

Dubai World Superseries Finals
Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding løste deres opgave mod Thailand, men det rakte ikke til sejr. Arkivfoto. Scanpix/Stringer
Læs mere
Fold sammen

Gold Coast. De danske drømme om en topplacering ved Sudirman Cup, VM for blandede badmintonlandshold, er overraskende knust allerede efter kvartfinalen.

Danmark tabte torsdag noget overraskende med 2-3 til Thailand i en kamp, der blev afgjort, da Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl fik store klø i den afsluttende damedouble.

Mod det upåagtede par Jongkolphan Kititharakul/Sapsiree Taerattanachai var OL-sølvvinderne i periode helt udspillet og tabte med 15-21, 12-21.

Dermed er det altså slut for det danske landshold, der ellers var finaleseedet i turneringen og klar favorit mod Thailand.

I forhold til onsdagens opgør mod Indonesien havde landstræner Kenneth Jonassen valgt at ændre holdet i hele tre af fem kampe.

Line Kjærsfeldt var ikke uventet tilbage som damesingle, men Jonassen valgte lade Danmarks bedste mixed- og herredouble sidde ude i den vigtige kamp.

En del af forklaringen skal nok findes i, at der kun var 18 timer mellem afslutningen på kampen mod Indonesien og starten på mødet med Thailand.

Satset i mixeddoublen var ikke langt fra at lykkes, men Mathias Christiansen og Sara Thygesen måtte se sig slået i to tætte sæt med 19-21, 19-21 af verdensranglistens nummer ni.

Dermed skulle Viktor Axelsen slå Denmark Open-vinderen Tanongsak Saensomboonsuk for at skaffe Danmark på 1-1, og den danske verdenstreer skuffede ikke.

Modsat indsatsen mod Indonesien onsdag var Axelsen i kontrol hele vejen, og han vandt sikkert 21-15, 21-6.

På forhånd var herredoublen udset som kampen, der kunne afgøre det, da der var en klar favoritrolle til hver nation i damesingle og damedouble efterfølgende.

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding, nummer syv i verden, var små favoritter mod det thailandske par, der rangerer som nummer 13 på ranglisten, men det var ikke til at se i starten.

Et aggressivt thailandsk par var klart dominerende i første sæt. Det gav de to hurtige spillere sættet med 21-15, og også i andet sæt var danskerne på hælene.

Men ligesom Boe og Mogensen gjorde mod Indonesien, så kom Conrad og Kolding tilbage og endte med at vinde kampen med 21-18 og 21-16 i de to sidste sæt.

Som forventet kunne Line Kjærsfeldt ikke gøre noget ved den tidligere verdensmester Ratchanok Intanon i damesinglen, hvor det blev til dansk nederlag på 15-21, 14-21.

Dermed var det ligesom onsdag damedoublen, der skulle afgøre Danmarks skæbne, men denne gang kunne den erfarne duo ikke bjærge den nødvendige sejr i land.

/ritzau/