Danmark sikre på hjemmebane i OL-kvalifikationen

Med sejren i VM-kvartfinalen har Danmark ikke alene sikret sig adgang til OL-kvalifikationen, men er også garanteret hjemmebane, når den skal spilles.

Der er håb for de danske håndboldfans, som ikke har kunnet få billetter til Danmarks kampe ved herre-VM, der afvikles i Tyskland i disse dage.

For med mindre Danmark går hen og vinder VM-guld, og dermed er sikret en plads ved de olympiske lege i Beijing i 2008, skal holdet nemlig spille OL-kvalifikation på hjemmebane næste forår.

Der går godt nok rygter i internationale håndboldkredse om, at det internationale håndboldforbunds egyptiske præsident, Hassan Moustafa, har lover spanierne værtskabet for en af turneringerne, men det bliver der ikke noget af. Regelsættet er forlængst skrevet under, siger Dansk Håndbold Forbunds (DHF) direktør, Hans Christian Jacobsen.

- Jeg tror, at det bliver vældigt svært at ændre, selv for præsidenten. Der vil blive en vældig ballade, hvis han forsøger på det, så det regner jeg bestemt ikke med, siger Hans Christian Jacobsen, der glæder sig over den opmærksomhed, en OL-kvalifikationsturnering på dansk grund vil medføre for håndboldsporten, ligesom han også forventer en sportslig gevinst i kraft af hjemmebanefordelen.

/ritzau/