Danmark reddede ét point i kæmpe VM-drama

Læs mere
Fold sammen

Danmark haltede efter i det meste af anden halvleg ved VM i Qatar mod Tyskland tirsdag, men fik reddet 30-30 hjem til sidst.

Efter Argentina og Saudi-Arabien skulle Danmarks VM for alvor skydes i gang, da det tirsdag aften gjaldt vores naboer fra syd, Tyskland. Og kampen blev i den grad skudt i gang med fremragende afslutninger og angrebsspil i begge ender, der sikrede en pausestilling på 16-16.

Danmark havde det svært ved den første kamp i turneringen, da Argentina med stor succes fik taget Mikkel Hansen fuldstændig ud af kampen med en mandsopdækning. Landstræner Gudmundur Gudmundsson så dog ud til at have fundet en løsning på det problem, da tyskerne prøvede på det samme.

Han lod nemlig en stregspiller falde tilbage i banen og lægge en screening, der gjorde det muligt for Danmarks bedste spiller at få sat sit præg på kampen.

Og det gjorde han med flere flotte afleveringer og seks mål i løbet af kampen.

Det var da også nødvendigt med godt angrebsspil fra både Mikkel Hansen og resten af holdet, da de defensivt havde svært ved at holde tyskerne fra fadet.

Da angrebsspillet gik lidt i stå i anden halvleg, og forsvaret samtidig var endnu dårligere, havde danskerne svært at følge med tyskerne, der konstant lå to-tre mål foran.

Men da kampen spidsede til i de sidste minutter begyndte Jannick Green pludselig at tage fra nede i målet, og så kunne de danske drenge begynde et angreb på den tyske føring.

Så da kampen gik ind i sit sidste minut, var det helt lige ved stillingen 30-30 og Danmark med en mand i overtal. Men på forunderlig vis fik Tyskland lov til at køre tiden ud i over et minut, uden at der blev dømt for passivt spil.

Resultatet sikrer stort set Tyskland førstepladsen i gruppen.