Danmark møder Island

I morgen udbryder der nordisk krig, når Island og Danmark tørner sammen i kvartfinalen ved VM. Wilbek fik med nogen forsinkelse styr på forsvaret mod Tjekkiet, men sejren var sikker.

Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

Man kan spare sig ihjel, og det var Ulrik Wilbek lige ved, da han i går stillede med reserverne til mødet med Tjekkiet. Iveren efter at skåne de hårdest prøvede folk gjorde det til en farlig øvelse med kampens opståede betydning. Dagens resultater i de øvrige kampe betød nemlig, at dansk sejr ville betyde en kvartfinale mod Island, mens uafgjort eller nederlag ville sende os op mod værterne fra Tyskland.

Det burde da ikke så svært at vælge, vel? Men det så ud til, at vi i kampens start foretrak konfrontationen med de formstærke tyskere. Med et helt nyt midterforsvar bestående af Anders Oechsler og Jesper Nøddesbo havde Tjekkiet alt for let ved at styre en føring på hele 6-1 på plads, inden Ulrik Wilbek lavede et wakeup-call med en timeout.

Forinden havde han haft et åbenlyst skænderi med Claus Møller Jakobsen på sidelinien, der ikke var tilfreds med at blive taget ud så hurtigt. Roen blev dog genoprettet, men Danmark måtte på 20 minutters benhårdt arbejde for at komme tilbage. Og først da midterforsvaret var besat med Joachim Boldsen og Michael V. Knudsen, blev der lukket nogenlunde af for skud bagfra.

Det lykkedes det danske sparelandshold at komme helt op og gå til pause foran 17-15, men var det så vendepunktet?

Ikke i første omgang, men i det sidste kvarter havde Danmark dog et klart overtag og kørte sejren sikkert i hus med cifrene 33-29.

Stor ros til Peter Henriksen i målet, Michael V. Knudsen, Joachim Boldsen og playmaker Jesper Jensen. Resten var ikke værd at skrive hjem om.

De fire kvartfinaler, der spilles i morgen i Köln og Hamburg, ser nu således ud:

· Kroatien-Frankrig

· Spanien-Tyskland

· Rusland-Polen

· Danmark-Island

Dermed er der lagt op til fire intense kampe med garanti for masser af dramatik og nervepirrende stunder. Men det er vi efterhånden vant til i selskab med Wilbeks team.