Danmark lammetævede Saudi-Arabien

Henrik Toft spillede glimrende og scorede ikke færre end otte mål i første halvleg af kampen ved håndbold-VM mod Saudi-Arabien.
Læs mere
Fold sammen

Det mandlige danske håndboldlandshold er tilbage på sejrskurs ved VM. For øjnene af få hundrede tilskuere i Lusail Multipurpose Hall i den arabiske ørkenstat Qatars hovedstad Doha vandt landstræner Gudmundur Gudmundssons tropper ubesværet 38-18 over Saudi-Arabien .

Hermed revancherede de hvidblusede danskere det skuffende uafgjorte resultat i slutrundens åbningskamp fredag aften mod Argentina.

Kun i kampens første par minutter gav Saudi-Arabien danskerne modstand:

De kom foran 1-0, og reducerede til 2-3.

Fra det sjette til 24. minut lykkedes det imidlertid ikke for Saudi-Arabien, hvis spillemæssige styrke kan sammenlignes med et midterhold i den danske 2. division, at passere den velspillende målmand Jannick Green.

Det udnyttede danskerne til at score 12 mål på stribe, og da de de første 30 minutter var spillet, var stillingen 20-6.

Ikke mindst Henrik Toft var velspillende i første halvleg, hvor han scorede otte mål på lige så mange forsøg. Til gengæld udgik hans bror, René Toft, med et vrid i anklen, og kom ikke på banen efter pausen.

Fra anden halvlegs begyndelse blev der skiftet godt og grundigt ud på det danske hold; blandt andet kom Jesper Nøddesbo på banen i stedet for Henrik Toft, mens Hans Lindberg og Michael Damgaard erstattede henholdsvis Lasse Svan og Mikkel Hansen.

Det fik negative konsekvenser i form af flere udvisninger, knap så skarp kontrafase og dårligere afslutninger.

Den danske storsejr kom dog aldrig i fare. Til gengæld var man aldrig i nærheden af at slå rekorden 'største VM-sejr nogensinde' fra 2011, hvor man vandt 47-12 over Australien.

Resultatet betyder, at Danmark efter de første to kampe nu ligger nummer to i VM's gruppe D med tre point - ét efter Tyskland, som er næste modstander på tirsdag.

Tyskerne sikrede sig søndag en kneben et-måls-sejr over Rusland, mens Argentina løb ind i et nederlag af tilsvarende størrelse mod Polen.