Danmark lægger igen billet ind på Tour-start

Danmark forsøgte forgæves at få Tour-starten i 2018. Nu forsøger Danmark igen at lokke cykelløbet mod nord.

Tempospecialisten Fabian Cancellara bærer her den gule førertrøje i Tour de France. Om tre år kan trøjen måske ses på de danske veje.Benoit Tessier/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. De danske politikere forsøger endnu en gang at lokke Tour de France-starten til Danmark.

Således vil Danmarks erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen (V), 20. juni officielt indlevere ansøgningen til ASO, løbsorganisationen bag Tour de France, om at arrangere Tour-starten i enten 2019, 2020 eller 2021.

Ansøgningen bliver overleveret til løbsdirektør Christian Proudhomme i Det Danske Hus på Champs-Élysées i Paris.

Det bekræfter ministeren over for BT.

- Det bliver en begivenhed, hvor vi skyder vores officielle kampagne i gang for forhåbentlig at få Tour de France til Danmark. Vi lægger os ikke fuldstændig fast på, hvilket år det skal være, men i min optik går vi efter 2019 eller 2020, potentielt 2021.

- Buddet går over nogle år, så det er ikke afgørende, hvilket år det bliver, siger Troels Lund Poulsen til avisen.

Ministeren vurderer, at det er 50-50, om Danmark får lov til at byde verdens bedste cykelryttere velkommen i Tour de France-sammenhæng.

Københavns overborgmester og Team Danmarks bestyrelsesformand, Frans Jensen (S), skal også med til overleveringen af ansøgningen.

Planen er, at Touren skal begynde med en prolog i København, hvor efter 1. etape skal køres fra Roskilde til Odense, mens 2. etape skal gå fra Vejle til Sønderborg, før feltet vender styret mod Frankrig, skriver BT.

Danmark lagde også billet ind på at arrangere Tour-starten i 2018-udgaven af cykelløbet, men i november 2015 blev ansøgningen afvist.

Danmark har tidligere afholdt store cykelbegivenheder. I 2012 begyndte Giro d'Italia i Danmark med en prolog samt to etaper med mål i Herning og Horsens, mens København var vært for VM i cykling i 2011.

/ritzau/