Danmark kørte Polen over: Nu venter Island

Foto: Claus Fisker. Hans Lindberg jubler efter at have passeret den polske målmand.
Læs mere
Fold sammen

Lad os starte med at slå fast: Danmark er videre til ottendedelsfinalerne som to'er i VMs Gruppe D. Anført af en storspillende Niklas Landin hentede Danmark sin anden sejr i træk med 31-27 over Polen, som dermed må nøjes med gruppens tredjeplads.

Det betyder, at den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson godt kan forberede sig på 60 minutter som landsforræder. På mandag venter den islandske træners hjemland i kampen om en VM-kvartfinale. Islændingene vandt inden danskernes kamp deres opgør mod Egypten.

Ventetiden kan Gudmundur Gudmundsson og assistent Peter Bredsdorff-Larsen passende bruge på at arbejde videre med det danske forsvar, som særligt før pausen virkede sårbare mod polakkerne.

»Det virker som om, at folk ikke er så sikre på de små aftaler med sidemanden,« analyserede tidligere landsholdsspiller Thomas Mogensen i pausen, hvor han agerede ekspert for DR Sporten.

Så meget desto mere glædeligt var det, at Niklas Landin for alvor kom i gang i turneringen. Så godt, at den langlemmede keeper tvang den polske landstræner til at kalde en timeout efter bare et par minutters spil. På det tidspunkt havde Niklas Landin præsteret fire redninger på fire forsøg, hvilket skaffede en dansk 2-0-føring.

Siden fik polakkerne bedre styr på deres afslutninger. Efter dansk 5-2-føring var det pludselig polakkerne, der styrede spillet godt hjulpet på vej af udvisninger til René Toft Hansen og Henrik Møllgaard. Men derefter stod der Danmark på det hele.

Kasper Søndergaard, der har haft et par turbulente dage med farcen om hans påståede utilfredshed i VM-lejren, fik chancen og kvitterede med et par scoringer, der medførte massive glædesbrøl. Desværre blev de krydret med et par tekniske fejl, der efterlod indtrykket af en spiller, der stadig er en smule påvirket af den virak, der har omgivet ham. Anderledes uimponeret virkede nyankomne Mads Mensah, der stemplede ind i turneringen med et par vigtige scoringer, der var medvirkende til en pauseføring på 16-12.

Herfra var den danske føring aldrig i fare. De danske fløje var skarpe i afslutningerne og sørgede for, at polakkerne blev ved med at halse efter. Og da Jesper Nøddesbo - hårdt presset - formåede at sende bolden i mål med den kolde venstrehånd og lidt efter lykkedes med sin velkendte skruebold, lignede det skriften på væggen for polakkerne. Og det blev det.

Summasummarum efter fem danske gruppekampe:

Tre sejre, to uafgjorte og videre som to'er med en ottendedelsfinale mod Island i sigte.

Frankrig slog Sverige med 27-25 i Gruppe C.