Danmark kendte ikke sin besøgelsestid

De danske håndboldherrer har sat sig selv under et massivt pres, efter at de i aftes smed en tilsyneladende sikker sejr væk i de sidste to minutter og tabte 30-29 til Ungarn.

Skuffelsen var stor efter det danske håndboldslandshold havde smidt en tilsyneladende sikker sejr over Ungarn væk i de sidste minutter<br>Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

KIEL: Allerede efter første VM-kamp er det blevet meget svært for Danmark. Holdet kan stadig nå en mellemrunde med en sejr over Norge i morgen, men den videre færd mod en topplacering kræver nu næsten det umulige efter gårsdagens unødvendige nederlag til Ungarn.

For når man fører størstedelen af kampen og indtil så sent som to minutter før tid, må det bare ikke gå galt, fordi man brænder et straffekast og en 100 procent-chance.

Kampen startede flot for Danmark, og derfor må det have været noget af en underlig fornemmelse for danskerne at gå til pause bagud 13-11. I de første 10 minutter lykkedes næsten alt. Per Leegaard tordnede bolden i mål, Lars Christiansen scorede, som det passede ham, og Kasper Hvidt klarede et straffe i den anden ende, mens Lars Jørgensen knoklede eksemplarisk i forsvaret.

Klog timeout
Allerede efter knap ti minutter og bagud 7-3 måtte Ungarns træner Laszlo Skaliczky i et forsøg på at bremse den rød/hvide bølge, der bare rullede ned mod det ungarske mål, tage en timeout. Den løste han til gengæld flot. For de justeringer, han foretog, pillede brodden af det danske angreb, der i resten af halvlegen begik en serie fejl, som ungarerne prompte straffede.

Den fik ellers ikke for lidt i Kiels Ostseehalle, hvor flertallet af de 10.000 tilskuere i bedste tyske bierstube-stil sang fællessang til traveren »Vi er røde, vi er hvide«.

Det var dog som om, opbakningen mistede pusten i takt med, at Ungarn kom tilbage i kampen, men stemningen kom stærkt tilbage, da de danske spillere igen fandt melodien fra starten af anden halvleg og tilsyneladende havde kurs mod en sikker sejr.

Men igen fik Ungarn fat efter en timeout, og da Lasse Boesen lavede to dyrebare fejl, kom ungarerne tillige foran, inden nedturen blev komplet med Joachim Boldsens brændte straffe et minut før tid efterfulgt af Lars Christiansen direktør i helt fri position kort efter.