Danmark kan undgå rejse til Gdansk ved VM i håndbold

Hvis Sverige taber sin kvartfinale, er det endnu usikkert, hvor semifinalerne ved VM skal afvikles.

Danmark skal mandag forsøge at blive sig videre til kvartfinalerne ved VM i håndbold, der afvikles i Sverige og Polen. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. De danske håndboldherrer kan fredag havne i enten Stockholm eller Gdansk i en eventuel semifinale ved VM.

Men hvor det bliver, ved holdet først efter kvartfinalerne onsdag. Hvis altså Nikolaj Jacobsens tropper kommer så langt.

VM-arrangørerne har således ikke truffet en beslutning om, hvor semifinalerne afvikles, hvis Sverige ikke er en del af dem.

Hvis Sverige indløser billet til semifinalerne, er det afgjort, at holdet bliver i Stockholm, hvor det har tilbragt hele slutrunden og også spiller sin kvartfinale. Og at den anden semifinale i så fald spilles i Gdansk.

Men tvivlen opstår, hvis Sverige taber sin kvartfinale. I så fald er der ingen fastlagt plan for semifinalerne. Det afslører Krister Bergström, vicedirektør for den svenske del af EM-organisationen.

- Tv og IHF (Det Internationale Håndboldforbund) tager altid officielle beslutninger efter kvartfinalerne. Men der er en spilleplan med forbehold i, siger Bergström til Aftonbladet.

Aftonbladet spekulerer i, at man af kommercielle hensyn gerne vil afvikle Danmarks eventuelle semifinale i Stockholm, hvis Sverige er røget ud.

Danmark skal mandag aften mod Egypten først og fremmest sikre sig sin billet til kvartfinalerne.

Uanset om det i så fald bliver på en første- eller andenplads, spiller Danmark onsdag sin kvartfinale i Stockholm.

Og hvis Danmark og Sverige begge når videre til semifinalerne, skal danskerne til Gdansk, mens svenskerne bliver i Stockholm.

Finalen spilles i Stockholm søndag.

/ritzau/