Danmark hæver niveauet og vinder over Rusland

Så kom den sejr, de danske håndboldherrer har ventet og længtes efter ved VM.

Godt nok er Saudi-Arabien tidligere besejret, men mod en seriøs modstander har Danmark ikke evnet at vinde indtil nu. Torsdag aften lykkedes det endelig danskerne at vinde over Rusland med 31-28.

Succesen i Qatar ændrer dog umiddelbart ikke meget ved Danmarks muligheder for at vinde gruppen, for tidligere på aftenen var de direkte konkurrenterne om førstepladsen Tyskland ude og hente en sejr over Argentina. Danmark havde behov for, at tyskerne smed point for at fastholde et realistisk håb om at tage førstepladsen i gruppe D, nu er det væk.

Til gengæld kan Danmark hæfte sig ved en fornuftig og gennemført præstation mod Rusland. Opgøret begyndte lidt nervøst, og begge mandskaber så hinanden an. Det første kvarter af første halvleg fulgtes de to hold således ad.

Derfra var det danskerne, der fik overtaget. En stor del af æren for det tilfaldt Nicklas Landin i målet. Derinde tog han fra sig og sneg sig op på en redningsprocent på 40. Kombineret med en generelt bedre dansk defensiv, flere kontraløb og en voksende selvtillid udmøntede det sig i, at Danmark trak totalt fra i resten af første halvleg. Ved pausen stod den 16-8 i dansk favør.

Efter pausen hentede Rusland langsomt ind på Danmark og nåede at begrænse den negative målstatistik til fire. Men modsat de tidligere opgør ved VM stressede de danske spillere i denne kamp ikke i samme grad. Det var tydeligt under flere timeouts.

Ved slutfløjt viste måltavlen 33-28 til det danske hold. Det skal i kamp for sidste gang i gruppespillet på lørdag, når Polen venter. Derefter venter 1/8-finalerne og de helt store udfordringer.