Danmark flopper i VM-premiere

Dansk katastrofe i premieren.

Det var mere træsko end tango, da Danmark lagde fra land ved VM i Qatar 2015 med pointdeling med Argentina. 24-24 og dermed en kæmpe dansk fiasko. Det var et opgør, der blev unødvendigt spændende på grund af rigelige mængder dansk sjusk og manglende koncentration kostede mod et ihærdigt argentinsk hold, der sørgede for den danske katastrofe i sidste minut.

Modstanderne er Sydamerikas bedste håndboldnation på herresiden, hvilket dog ikke burde være nok til true danskerne. Alligevel var det Argentina, der lagde bedst fra land med en 5-3 føring.

Den danske indsats var typisk for en første gruppekamp og bar præg af sjusk og manglende koncentration og i store dele af første halvleg lykkedes argentinerne med deres taktik. Tempoet skulle trækkes ud af kampen, og lange angreb skulle frustrere de danske storfavoritter, og den mission lykkedes indledningsvist.

Niklas Landin holdt Danmark inde i kampen og den danske offensiv begyndte stille og roligt at vågne mod et ikke videre imponerende argentinsk forsvar, der forsøgte sig med en aggressiv 5-1 forsvarsformation, men den opstilling fik Rasmus Lauge og Anders Eggert has på. Danmark arbejdede sig ind i opgøret og en lang argentinsk måltørke tog danskerne til 13-6. Men så gik det galt.

Danmark blev ramt af fire udvisninger i første halvleg - to til Rene Toft - og en af slagsen i første halvlegs sidste minut udnyttede Argentina til at score igen og bragte sig på pausestillingen 13-8. Derfra var det ren dansk fadæse. Argentinerne åd sig ind på danskerne og med få sekunder tilbage udlignede argentinerne. Drømmen om dansk VM-metal hænger i en tynd tråd baseret på præstationen i premieren.