Danmark er klar til oprykningskamp

Caroline Wozniacki vandt torsdag eftermiddag sin anden kamp for det danske tennislandshold, da hun udlignede Norges føring i turneringen Fed Cup, og i kampen efter sikrede de danske piger en samlet sejr og avancement til en direkte oprykningskamp mod Grækenland.

usa-tennis-miami-open

 

Selvom den danske tennisdronning Caroline Wozniacki egentlig mest er med i turneringen for at få adgang til OL i 2016, lever hun op til favoritværdigheden inde på banen i de rød/hvide farver.

 

Torsdag gik det ud over den 18-årige nordmand Melanie Stokke, der blev besejret i to sæt med sejrscifrene 6-3, 6-2. Og sejren til Caroline Wozniacki var vigtig for Danmark, som ellers var kommet bagud 0-1 i finalen i gruppe 3 Europa/Afrika, hvor der spilles bedst á tre kampe.

Således havde danske Mai Grage tabt i to sæt til Emma Flood fra Norge.

 

Det nederlag skulle dog vise sig ikke at få afgørende betydning. For efter Caroline Wozniackis sejr fulgte doubleparret Karen Barbat og Mai Grage op og slog Emma Flood og Caroline Rohde-Moe med 6-4, 6-2.

Her havde landstræner Kenneth Carlsen valgt at spare Caroline Wozniacki og give hendes knæ ro, og det viste sig altså, at det ikke fik nogen betydning for den samlede sejr på 2-1 over Norge.

Dermed er Danmark klar til at spille lørdagens direkte oprykningskamp mod Grækenland, som på sin vej til mødet med Caroline Wozniacki og de resterende rød-hvide piger har slået Armenien og Montenegro i sin sideløbende pulje.

Vinderen af kampen mellem Danmark og Grækenland vil avancere til Fed Cups gruppe 2 Europa/Afrika.