Danmark bliver vært for stort FIFA-event

Verdens bedste nationer i FIFA skal i maj tørne sammen i Danmark foran et live publikum.

København skal nemlig være vært for turneringen FIFA eNations Cup 2020.

Det oplyser DBU i en pressemeddelelse.

»Vi er meget stolte af, at København er blevet valgt som vært for FIFA eNations Cup 2020, og vi ser frem til at byde spillere og fans velkommen til en forhåbentligt stor og mindeværdig turnering,« siger Kenneth Reeh, der er konstitueret direktør i DBU, og fortsætter:

»Sidste år havde eFodboldlandsholdet fornøjelsen af at deltage i den første udgave af turneringen i London, og i år bliver det endnu mere fantastisk at se holdet deltage i turneringen på hjemmebane i København. Esport er meget populært i Danmark, så det bliver fantastisk at åbne dørene og hele turneringen op for et live publikum til kampene.«

FIFA eNations Cup var i sidste sæson et nyt format, hvor de bedste FIFA-spillere i verden konkurrerer i et særligt holdformat på både Xbox og PlayStation i løbet af gruppespillet.

Derefter vil de to øverst placerede nationer i hver af de fire puljer kvalificere sig til knockoutfasen, inden en vinder til sidst skal findes.

Danmark som vært bliver samtidig også kaldt for et 'naturligt valg'.

»Som en nation, der har en stor historie med esport og en fantastisk og entusiastisk fanbase, var Danmark et naturligt valg som vært for FIFA eNations Cup i 2020. Vi er glade for at sende FIFA eNations Cup til Danmark, så vi kan bygge videre på den store succes og interesse, der var omkring den første udgave af turneringen sidste år i London,« siger Christian Volk, Director of eFootball & Gaming fra FIFA.

»Nu skal turneringen viderebringe den spænding og passion, der er omkring et internationalt og innovativt holdformat som FIFA eNations Cups, til de danske fans og foran et live publikum for første gang nogensinde.«

København bliver vært for den anden udgave af turneringen, hvor Frankrig kommer ind som forsvarende mester.

De skal dermed se, om de kan forsvare trofæet, når 23 andre af de bedste FIFA 20-nationer i verden mødes i kampen om hæder og en samlet præmiepulje på 100.000 dollar.

Turneringen finder sted fra den 22. til den 24. maj.