Daniel Alves tog fusen på racistiske tilskuere

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndagens kamp mellem Villarreal og Barcelona vil ikke kun blive husket for sejren til katalanerne på 3-2 og hyldesten af den afdøde Barcelona-træner Tito Vilanova, men også for racistiske tilskuere, der smed en banan på banen efter brasilianske Dani Alves.Alves' reaktion var dog iskold. Han samlede resolut bananen op, spiste den og tog derefter hjørnesparket. 

- Jeg ved ikke, hvem der kastede bananen, men han skal have en stor tak. Den gav mig energi nok til at sende to ekstra indlæg af sted, der førte til vores to sidste scoringer, var hans kommentar efter kampen.

I forvejen var det en meget speciel og emotionel aften for Barcelona, da deres tidligere træner Tito Vilanova blev hyldet. Han døde den 25. april, efter han længe havde kæmpet mod sin kræftsygdom, og han blev inden kampen hyldet med et minuts stilhed, hvor blandt andre midtbanespilleren Sergio Busquets måtte tørre tårer af kinderne.

Barcelona vandt kampen 3-2 på to selvmål og en enkelt pind af Lionel Messi. Dermed holder de liv i et spinkelt håb om det spanske mesterskab, hvor Atletico Madrid øjeblikkeligt ligger fire point foran, mens Real Madrid er to point bag Barcelona men har spillet en kamp færre.