Daniel Agger tavs om mulig karantæne

Læs mere
Fold sammen

DBU meddelte onsdag, at man har valgt at tage en episode mellem Mathias »Zanka« og Daniel Agger op i forbundets disciplinærudvalg efter mandagens købehavnerderby. Hovedpersonen Daniel Agger har ikke selv meget at sige om sagen.

Udvalget har mulighed for at bringe situationer op, som dommeren ikke ser i kampens hede. Netop det skete i forbindelse med en infight mellem Brøndbys Daniel Agger og FCKs Mathias »Zanka« i mandagens rivalopgør mellem de to klubber. Spillet blev stoppet, da »Zanka« måtte bide i græsset, efter at Agger havde ramt FCK-spilleren i ryggen og ansigtet. Det er den episode, DBUs disciplinærudvalg er i gang med at vurdere på baggrund af tv-billederne fra kampen.

Agger kan risikere at blive straffet med karantæne, hvis DBU finder episoden strafbar, men det er ikke noget, at hovedpersonen selv har meget at sige om.

»Det er der ingen grund til. Lige nu kører sagen, og derfor er der ingen grund til at snakke om det,« siger Daniel Agger efter torsdagens Brøndby-træning.

Efter kampen mandag forklarede Agger dog, at det bestemt ikke var hensigten at ramme »Zanka«.

«Som jeg også sagde til Zanka både på og udenfor banen i pausen, så er jeg ked af, at jeg ramte ham, men det er, hvad der sker, og det var selvfølgelig ikke med vilje,« lød det mandag fra Agger.

DBU oplyste onsdag, at man vil træffe en afgørelse i sagen inden den kommende Superliga-runde. Bolden ruller påny i den bedste danske række fredag, og derfor er en afgørelse nært forestående.

»Vi skal nok melde ud, når vi har en afgørelse. Det behøver ikke nødvendigvis at være, inden Superliga-runden starter, men det bliver selvfølgelig før Brøndbys kamp søndag,« meddeleler Henrik Andersen, sekretær i DBUs Disciplinærudvalg.

Hvis Agger skulle blive straffet, er det ikke første gang, at en Brøndby-forsvarer får karantæne på baggrund af en afgørelse fra Disciplinærudvalget. I december 2013 fik den daværende Brøndby-spiller Khalid Boulahrouz én spilledages karantæne for at spytte efter Sønderjyskes Johan Absalonsen.