Dalgaard ramte kun Onyszko og pølsevognen

Både Randers FC, topscorer Thomas Dalgaard og OB kunne med lidt held have scoret mange mål men ind over målstregen, det ville bolden ikke. ­Uafgjort var nu et ganske retfærdigt resultat i Essex Park.

OBs keeper Arek Onyszko var upopulær blandt Randers-tilhængerne efter et sammenstød med Randers FCs angriber Bedi Buval. Foto: Bo Amstrup Fold sammen
Læs mere

Efter fire fantomkampe, hvor det lykkedes at score syv mål, måtte unge Thomas Dalgaard i går sande, at træerne trods alt ikke vokser ind i fodboldhimlen i konstant kanonfart.

SAS Liga-opgøret mellem Randers FC og OB resulterede nemlig i en nulløsning foran 10.210 tilskuere på Essex Park (stadionrekord).

Ingen af spillerne herunder Randers FC-angriber og topscorer Thomas Dalgaard scorede altså, hvilket egentlig var såre ærgerligt.

For havde kampen indeholdt et mål eller to, ville den med sikkerhed inden længe skrive sig ind i annalerne over topunderholdning.

Selve det uafgjorte resultat var ganske fortjent, ligesom chancerne og spillet umiddelbart iagttaget fra tribuneafstand fordeltes ligeligt.

Inden Thomas Dalgaard får ordet, runder vi banens bedste, den tidligere OB-aktør Kenneth Møller Pedersen, der knoklede og knoklede samt fordelte boldene fra centralt hold på Randers midtbane.

»Kampen burde være sluttet 2-2. Vi var oppe imod Danmarks næstbedste trup. OB er sgu fremragende, så vi er stolte af præstationen. Vi havde bare fortjent en scoring,« sagde Kenneth Møller Pedersen, som stadig kan glæde sig over, at Randers FC indtager førstepladsen i SAS Ligaen.

Hvilket faktum Randers-træner Colin Todd naturligvis også er stolt over. Englænderen snakker blot hverken om medaljer, UEFA Cup eller andet i lignende boldgader.

»0-0 var fair nok og fantastisk, for OB vil slutte i toppen af rækken. OB er et tophold, det er vi ikke. Vi skal fokusere på udviklingen, og vi har meget, der kan blive bedre,« sagde Colin Todd efter sidste dommerfløjt, som just ødelagde et Randers-opspil.

Selv i begyndelsen stod der mest af alt Randers på begivenheden, mens OB sløsede en anelse i boldomgangen.

Især førnævnte Kenneth Møller Pedersen, Carsten Fredgaard og Bédi Buval kørte med klatten.

Taktisk dødvande
De bød i hvert fald på fine driblinger, tværafleveringer og finurligt småspil.

Som anden halvleg skred frem, flød kampen desværre ind i et kort taktisk dødvande, hvor OBs mesterskabskandidater langtfra udstrålede overdreven offensiv vilje til sejr. Mens bagkæden i den anden ende lukkede godt af.

»Der var også fremgang at spore,« sagde midtforsvarer Anders Møller Christensen med reference til præstationer tidligere på sæsonen, hvor OB-maskinen knirkede.

»Vi er tilfredse med et point. Det var en fysisk hård kamp, og vi spillede jo mod et tophold,« supplerede Anders Møller Christensen, der ikke blev modsagt af sin træner Lars Olsen.

»Rent defensivt spillede vi en god kamp. Offensiven manglede den sidste kreativitet. Jeg mener egentlig, at vi havde fuld kontrol over kampen, selvom Randers arbejdede stenhårdt og var dygtige i kontrafasen,« sagde Lars Olsen, der så sent som i sidste sæson stod i spidsen for netop Randers FC.

»Hvorfor skulle de ikke kunne ende i top 6? Det, tror jeg da, er realistisk. Men det er for tidligt på sæsonen at snakke om top- og bundhold,« sagde OB-træneren.

Lars Olsen og OB udkæmper i øvrigt et UEFA Cup-brag i Hviderusland på torsdag.

Sådan en oplevelse får Randers FC og Thomas Dalgaard ikke i sæsonen 2007-2008 uagtet den nuværende lyseblå stribe af glimrende resultater.

Dalgaard, der selvfølgelig hungrer efter mål, når det ikke lykkedes mod OB.

»Jeg scorer mod FC Nordsjælland på søndag,« lød det blandt andet.

»Det var meget lige mod OB, men vi var ikke så skarpe, som vi kunne have ønsket. Og det skulle jo ske; det at jeg ikke ramte plet,« sagde Thomas Dalgaard, som træner Colin Todd skiftede ud i det 80. minut.

Forinden var Dalgaard i fokus i to tilfælde. Første gang i det 36. minut, hvor OB-målmand Arek Onyszko ærgerligt for topscoreren diskede op med en kanonredning.

Anden gang efter godt en times spil. Her afsluttede Thomas Dalgaard imidlertid ikke særligt kvalificeret, og bolden endte sikkert helt ovre ved pølsevognen.