Dakar Rally kræver sit første dødsoffer

dfgd
Polske Michal Hernik fra KTM-holdet døde på tredje etape af Dakar Rally. Fold sammen
Læs mere

Dakar Rally er blevet ramt af en tragedie, da den polske motorcyklist Michal Hernik omkom på tredje etape af det sydamerikanske rallyløb. Det skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Michal Hernik, der kører for holdet KTM, blev fundet 300 meter væk banen omkring 200 kilometer-mærket. Årsagen til hans død er ukendt, men han blev fundet uden sin hjem, og hans motorcykel bar ikke præg af at have været involveret i en ulykke.

»Omstændighederne ved hans død er endnu ikke klarlagt. Han viste ingen tegn på at have været involveret i en ulykke,« skriver arrangørerne.

Det er det femte dødsfald, siden rallyet rykkede til Sydamerika i 2009. Mange vil formentlig huske, at det tidligere blev kørt i Sahara-ørkenen. Her kørte feltet fra Paris i Frankrig til Senegals hovedstad Dakar, hvorfor det også blev kaldt Paris-Dakar Rally. Men det blev senere rykket af sikkerhedsmæssige årsager. Dødsfaldet er det 66. i løbets historie.

På tredje etape skulle Hernik og de andre kørere fra Villa Carloz Paz til Chilecito i Argentina. Løbets deltagere skal i løbet af knap to uger igennem Argentina, Chile og Bolivia, før målstregen bliver krydset i den argentinske hovedstad, Buenos Aires, 17. januar.