Dahm snart fortid i Rødovre

Sebastian Dahm viste sin VM-klasse mod Schweiz og Tyskland - her i en redning mod tyskerne i Vojens. Fold sammen
Læs mere

I tre VM-turneringer har Sebastian Dahm kun spillet én kamp, men Ostrava kan blive et vendepunkt for den snart forhenværende Rødovre-målmand.

Inden testkampene mod Schweiz og Tyskland lignede Patrick Galbraith et klart førstevalg for landstræner Janne Karlsson efter en stor sæson og oprykning til SHL med Karlskrona. Men dén besked, Sebastian Dahm sendte i den anden kamp mod Schweiz og den første mod Tyskland, hvor han begge gange blev kåret som bedste danske spiller, var ikke til at tage fejl af.

»Jeg føler, jeg er bedre end nogensinde. Målet i VM er at komme på banen i nogle kampe, spille godt og bidrage til holdets succes. Hvor mange kampe, jeg får, tænker jeg ikke over, og det er heller ikke det vigtigste. Bare vi spiller godt og bliver oppe. Gerne med en sejr eller to over hold, der rangerer over os,« siger han.

»Patrick (Galbraith, red.), Simon (Nielsen, red.) og jeg er et team. For elleve år siden spillede vi første gang sammen i U18-VM i Minsk. Vi er mere venner end konkurrenter og bakker hinanden hundrede procent op.«

Med sin aktive og udfordrende stil har Sebastian Dahm været en af Metal Ligaens bedste spillere og er formentlig snart fortid i Rødovre Mighty Bulls.

Flere scouts og trænere fulgte ham i kampene mod Schweiz og Tyskland og satte store krydser på blokken.

»En klausul i min kontrakt giver mig mulighed for at rejse til en udenlandsk klub. Uden at røbe hvem min agent taler med, tør jeg godt sige, at det ser spændende ud. Men jeg regner ikke med, at der sker noget før efter VM, så Ostrava er også et udstillingsvindue,« siger Sebastian Dahm.

Når årets danske spiller kåres til august i Cirkusbygningen, ligner det i BTs optik en kamp mellem Daniel Nielsen, Herning Blue Fox, Thomas Spelling, Sønderjyske, og Sebastian Dahm.

Sebastian Dahm er i øvrigt dén spiller i VM-truppen, der har repræsenteret flest klubber i sin karriere: 14 stk.

Han spillede sin eneste VM-kamp mod Finland i 2009 i Schweiz samme år, han toppede i USA med 24 kampe for Syracuse Crunch i AHL.

At han har spillet fire sæsoner i rap for tyrene er atypisk for den 28-årige globetrotter.

De 24 VM-spillere rejser onsdag med charterfly til Tjekkiet, og i flyet er også formanden for VM-puljen i Ostrava, DIUs formand og medlem af IIHFs council, Henrik Bach Nielsen.

Ishockeyens danske stemme er en af de mest magtfulde mænd i den globale sport. At der er tyngde i formandsposten understreges af, at IIHFs præsident, René Fasel, selv tager sig af gruppen i Prag.