Cyklede omkap med gepard

Den danske banerytter Michael Mørkøv hentede sig sæsonens gys under en træningslejr i Sydafrika, da han pludselig kørte side om side med det store kattedyr.

Michael Mørkøv (forrest) under trygge rammer på banen i Ballerup, hvor han dannede makker med Iljo Keisse. (foto: Jeppe Michael jensen) Fold sammen
Læs mere

Bronze ved VM på bane i 4000 m holdløb. Fine og fremadrettede resultater som 6-dagesrytter. Og derudover en drøm om at vinde medalje ved OL i Beijing.

Den 22-årige cykelrytter Michael Mørkøvs 2007 sæson har på mange måder været mindeværdig. Og det er da også bronzemedaljen ved bane-VM på Mallorca, der står som sæsonens absolutte højdepunkter.

I den mere kuriøse afdeling har Mørkøv, som til daglig kører for talentfabrikken Team GLS, løfte sløret for en temmelig eksotisk oplevelse i den "pakkekalender", som for øjeblikket kører på Danmarks Cykle Unions hjemmeside.

Michael Mørkøv var forud for VM på træningslejr i Sydafrika på en dag, hvor kammeraterne var kørt tilb age på hotellet. Mørkøv mente dog, at han havde brug for en time ekstra på rammen og træningsmonotonien blev brat afbrudt, da en gepard pludselig blandede sig.

"På vej hjem gik det ned af bakke, og pludseligt sprang en gepard ud af buskadset, og løb foran mig i 10- 20 meter inden den sprang ind til siden igen. Jeg nåede ikke rigtigt andet end bare at dreje ud midt på vejen, inden den var væk, men cyklen blev dog lige klikket ud i 11´eren de næste par kilometer," fortæller Mørkøv.

Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvad 11'eren er for en størrelse, er det absolut mindste tandhjul på bagkransen. Og når man træder 11eren op, kører man stærkt!