Cykelstortalentet Mads Pedersen forlænger med Trek

22-årige Mads Pedersen har imponeret stort, og nu forlænger Trek-Segafredo hans kontrakt til udgangen af 2020.

Cykelrytter Mads Pedersen forlænger sin kontrakt med Trek. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID STOCKMAN

Cykelrytteren Mads Pedersen forlænger sin kontrakt med Trek-Segafredo til udgangen af 2020.

Meddelelsen fra holdet kommer, efter at den 22-årige dansker søndag imponerede med en andenplads i den store klassiker Flandern Rundt.

Tidligere i år har han vundet en etape i Herald Sun Tour og sluttede på femtepladsen i World Tour-løbet Dwars door Vlaanderen.

»Jeg føler mig hjemme på holdet.«

»Tilliden, holdet har vist mig, har hjulpet mig til at vokse som rytter, og jeg er ret sikker på, at jeg hos Trek-Segafredo er det bedste sted til at udvikle mig og høste erfaring, specielt i klassikerne,« siger Mads Pedersen i en pressemeddelelse.

Mads Pedersen kom til Trek i 2017, og i sin første sæson som World Tour-rytter vandt han fem sejre, heriblandt DM i linjeløb og en etape og klassementet i PostNord Danmark Rundt.

»Da vi skrev kontrakt med Mads, vidste vi, at han har et stort potentiale. Der er ingen tvivl om hans styrke.«

»I år er han fortsat ad samme kurs, og det har bragt ham til et højere niveau,« siger Trek-Segafredos general manager, Luca Guercilena.

Det helt store gennembrud på verdensscenen kom i søndagens Flandern Rundt, hvor Mads Pedersen nåede podiet som den første dansker, siden Rolf Sørensen vandt løbet i 1997.

Oveni var han den yngste rytter til at slutte på podiet siden 1989, og idet han debuterede i løbet søndag, kan han også skrive på cv'et, at han blev den første debutant på podiet siden Erik Dekker i 2001.

»At se ham præstere på den måde, han har gjort i den forgangne uge, og særligt den utrolige andenplads i Flandern Rundt overgår alle vores forventninger.«

»Vi havde håbet på sådan noget inden for et par år, og at han er i stand til at gøre det allerede nu, i en alder af 22 år, forudsiger en meget lys fremtid. En fremtid, som vi er glade for at kunne dele med ham,« siger Luca Guercilena.

På søndag venter Paris-Roubaix, som også står højt på den unge danskers ambitionsliste.

»Jeg er meget stolt af mine resultater i denne uge.«

»Nu er jeg fokuseret på Paris-Roubaix. Det er mit favoritløb, og måske vil jeg inden for et par år deltage med sejren for øje,« siger Mads Pedersen.

/ritzau/