Cykelstjerne anklager kollega for doping

cycling-esp-tour
Læs mere
Fold sammen

Cykelrytteren Greg Henderson fra Lotto-holdet beskylder Astana-stjernen Fabio Aru for at være dopet i en åben meddelelse på Twitter.

Mens det er ikke usædvanligt med dopingtilfælde i cykelsport, så er det yderst sjældent, at konkurrenterne i verdenseliten åbent beskylder hinanden for at snyde med dopingmidler.

Det er dog, hvad den new zealandske Lotto-rytter Greg Henderson gør på det sociale medie Twitter. I en besked, der utvivlsomt er rettet mod Astanas Fabio Aru, skriver Greg Henderson.

»Sørgerligt at se @fabaro1 'syg'. Min ven, sørg nu for at være 'rask', næste gang du kommer tilbage til vores sport. Aka. 'Ren'. #biopassport! Ellers bliv væk!«

Når Greg Henderson benytter ordet 'ren', kan hans besked ikke tolkes anderledes, end at han opfatter Fabio Aru som dopet. Og at han mistænker Astana-rytteren for at blive hjemme i sengen, fordi han ikke vil snuppes med for høje blodværdier i en dopingtest.

Godt nok er Greg Henderson kommet til at 'tagge' den forkerte Fabio Aru i sin meddelelse, men budskabet og modtageren er altså ikke til at tage fejl af.

Heller ikke set i lyset af, at Fabio Aru netop har måttet melde syg før etapeløbet Giro del Trentino, der blev afviklet i denne uge. Her var det ellers meningen, at Fabio Aru skulle have spillet en vigtig rolle for Astana i løbet.

Men italieneren blev i stedet hjemme i Lugano. Fabio Aru forklarede selv sit afbud med, at han søndagen før løbet pludselig følte sig skidt tilpas.

»Jeg trænede godt om lørdagen, men om søndagen begyndte jeg at føle mig dårlig og gik konstant mellem soveværelset og badeværelset. Jeg blev herefter undersøgt på en klinik, der konstaterede, at jeg havde en viral tarm-infektion. I to dage havde jeg krampe mere end 30 gange, jeg var et vrag,« forklarede Aru tidligere i denne uge til avisen Gazzetta dello Sport.

Fabio Aru fortalte også til avisen, at han måtte spise en stribe antibiotika for at komme sig, mens avisen forsigtigt bemærkede, at antibiotika ellers normalt benyttes i forbindelse med bakterielle- og ikke virale infektioner, som Aru ifølge sig selv ellers var ramt af.

Fabio Aru forklarede dog, at lægerne ikke kunne give ham et klart svar på, hvorfor han var blevet så syg og havde fået kramper.

Det er uvist, hvad Fabio Aru siger til anklagen om doping fra 38-årige Greg Henderson, men den 25-årige italiener er en voksende stjerne i international cykling. Blandt andet sluttede han på tredjepladsen i sidste års Giro d'Italia.