Cykelkvinder modtager flere penge med mål om OL-succes

Dansk banecykling får en million kroner mere i støtte fra Team Danmark, som håber på medaljer ved OL i Tokyo.

I sidste weekend sluttede Trine Schmidt (billedet) og Julie Leth på en flot andenplads ved et World Cup-løb i Chile og understregede dermed potentialet i den nye olympiske banedisciplin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Büttner

I de seneste år har Danmarks Cykle Union (DCU) og Team Danmark i fællesskab satset målrettet på at udvikle dansk kvindecykling, og nu intensiveres samarbejdet frem mod OL i 2020.

Ud over landevejscykling vil støtten fra Team Danmark også omfatte et nyt baneprojekt.

I juni modtog Team Danmark en donation på 50 millioner kroner fra Salling Fondene.

Det er de midler, som gør det muligt at udvide projektet, så der samlet investeres 3,5 millioner kroner frem mod 2020.

I alt bliver der leveret en million kroner mere til cykelkvinderne, så støtten nu også omfatter et ambitiøst baneprojekt.

»DCU har leveret et imponerende arbejde og været i stand til at udvikle en ny generation af kvindelige cykelryttere, som viser tårnhøjt niveau.«

»Også klubber og klubhold fortjener stor anerkendelse for deres arbejde med at udvikle de kvindelige cykelryttere,« siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen, i en pressemeddelelse.

I sidste weekend sluttede Trine Schmidt og Julie Leth på en flot andenplads ved et World Cup-løb i Chile og understregede dermed potentialet i den nye olympiske banedisciplin.

Hos DCU er der stor tro på baneprojektet, og formand Henrik Jess Jensen kalder støtten afgørende for, at forbundet kan udvikle pige- og kvindecyklingen.

»Vi går »all-in« på at træne og udvikle vores kvindelige ryttere, så de kan dyste med om medaljerne på cykelbanen i omnium og parløb ved de olympiske lege i 2020.«

»Vi ved, at det er altafgørende at kunne tilbyde kvinderne den optimale støtte og sparring ved de allerstørste mesterskaber og i jagten på medaljer til Danmark.«

»Det er fantastisk, at det nu er på plads,« siger Henrik Jess Jensen.

Da Team Danmark og DCU i 2015 søsatte projektet, der skulle styrke kvindecykling, lå Danmark nummer 37 på UCI's internationale rangliste - i dag er Danmark placeret som nummer 9 på samme liste.

/ritzau/