Curlingkvinder sikker på EM-medalje

Det danske kvindelandshold i curling vandt onsdag aften sikkert over Finland og er sikre på at få en medalje med hjem fra EM i Tyskland.

Det danske kvindelandshold i curling sikrede sig onsdag aften en medalje ved EM i Füssen i Tyskland. Det står klart, efter at danskerne i deres sidste kamp i grundspillet vandt 8-3 over Finland. De danske kvinder var suveræne, og finnerne trak sig ud af kampen efter 8 af 10 ender for at undgå yderligere øretæver.

Dermed slutter det danske hold som nummer et i grundspillet med otte sejre i ni kampe, samme antal som Sverige, men danskerne slutter øverst på grund af sejr i det indbyrdes opgør. De to nordiske lande skal nu spille om en plads i finalen, og taberen af dette opgør får endnu en chance i en ny semifinale mod vinderen af kampen mellem grundspillets nummer tre og fire.

Også det danske herrelandshold er tæt på medaljer ved EM. De danske herrer har vundet seks af otte kampe i grundspillet, og en sejr torsdag over Frankrig vil sikre ædelt metal til det danske hold.

/ritzau/