Curlingherrer én sejr fra medaljer

Det danske herrelandshold i curling vandt onsdag en tæt kamp mod Italien. En sejr i den sidste kamp mod Frankrig vil udløse en dansk EM-medalje.

Det danske herrelandshold i curling er lige som kvinderne tæt på medaljer ved EM i curling i Füssen i Tyskland. De danske herrer vandt sent onsdag eftermiddag en spændende affære mod Italien med 6-5, og dermed ligger Danmark på en delt andenplads i grundspillet sammen med Schweiz, der besejrede Finland 7-1. Både Danmark og Schweiz har seks sejre efter otte kampe, mens Norge er suveræn etter med otte sejre.

Eftersom Danmark vandt det indbyrdes møde mod Schweiz med 10-9, kan Danmark sikre sig andenpladsen i grundspillet ved torsdag at besejre Frankrig, idet indbyrdes opgør er afgørende ved samme antal sejre.

Andenpladsen giver medaljegaranti, idet systemet er indrettet således, at nummer et og to i grundspillet spiller om en plads i finalen. Taberen af den kamp møder vinderen af opgøret mellem nummer tre og fire i en kamp om den anden finaleplads, hvor taberen får bronzemedaljen.

Senere onsdag aften møder de danske kvinder Finland, og en dansk sejr vil ligeledes udløse en medalje.

/ritzau/