CSC-test af Rasmussen viste udsving

En af grundene til, at CSC ikke forlængede kontrakten med Michael Rasmussen i 2002 var, at hans interne dopingprøver viste uregelmæssigheder.

Det var ikke kun disharmoni mellem Michael Rasmussens individualisme og CSC-holdets kollektive filosofi, der var årsag til, at danskeren ikke fik forlænget sin kontrakt med Bjarne Riis' cykelhold i 2002.

CSC-pressechef Brian Nygaard fortæller således til Morgenavisen Jyllands-Posten, at man konstaterede uregelmæssigheder i de interne dopingtest, som holdets læger foretog. Derfor fik Rasmussen ikke lov til at stille til start i Giro della Provincia de Lucca i 2002, og derfor løb Rabobank blandt andet med danskerens underskrift det efterår.

Nygaard tager dog forbehold for rigtigheden af prøverne.

- De prøver, der blev taget, blev foretaget på manuelt og ikke godkendt udstyr. Derfor var resultaterne absolut kun vejledende, og udsvingene kan, så vidt jeg er orienteret, for eksempel have skyldtes sygdom. Det er ikke fair at mistænkeliggøre Michael Rasmussen for at have brugt doping på denne baggrund, siger han til avisen.

/ritzau/