CSC: Strejke hjælper intet

Hos Team CSC er der kun skuldertræk tilovers for onsdagens strejke mod doping. Gør noget - i stedet for at signalere magtesløshed, lyder opfordringen.

Otte holds demonstration mod dopingproblemerne i cykelsporten før Tourens sidste hårde etape i Pyrenæerne hjælper ikke en døjt. Og de samme holds dannelse af den nye forening for en troværdig cykelsport hjælper præcis lige så lidt. Sådan lyder reaktionen hos danske Team CSC, der kun har skuldertræk tilovers for aktionen i Orthez.

- Man bliver ærlig talt lidt sur. Det sidste sporten har brug for er yderligere fraktionering. Vi har nok klubber og foreninger i sporten, og der er ikke behov for flere. Der er kun brug for en for alle de hold, der gør det rigtige, de andre skulle gerne blive smidt ud af sig selv, siger CSC's pressechef Brian Nygaard.

- I stedet for at sætte sig ned på vejen og signalere magtesløshed, burde holdene vise, hvad de vil og gøre noget ved problemerne ved for eksempel at bruge penge og tid på at lave et rigidt antidopingsystem, som vi og andre allerede har gjort, siger Nygaard.

Det danske holds ryttere blev på forhånd underrettet om aktionen.

- Vores ryttere bestemte selv, om de ville deltage, men der var ingen af dem, der havde lyst til at sidde der og kigge op i luften, siger Nygaard./ritzau/