CSC-læger svarer igen

Team CSC's læger afviser oven på Jörg Jaksches beskyldninger at have forsynet cykelholdets ryttere med doping. Ifølge dem har de altid overholdt reglerne.

Team CSC's læger understreger i en pressemeddelelse, at de altid har arbejdet på et etisk og professionel måde, og at de i tilfælde af skader og sygdom altid har fulgt Det Internationale Cykelforbunds (UCI) regler.

Udmeldingen kommer i forlængelse af de hårde dopingbeskyldninger fra tyskeren Jörg Jaksche, der i en artikel i Spiegel har indrømmet et mangeårigt og massivt dopingmisbrug og fortalt, at Bjarne Riis kendte til det, da Jaksche i 2004 kørte for Team CSC. Blandt andet nævner Jaksche anvendelsen af det forbudte stof kortison.

Holdets tre læger, Joost De Maeseneer, Piet De Moor og Piet Danneels, skriver, at kortison blev anvendt, men at det foregik helt efter reglerne.

- Det blev kun brugt, når medicinske hensyn krævede det, og når andre medikamenter, der ikke var på forbudslisten, udgjorde en tilfredsstillende behandling. I disse tilfælde var UCI altid orienteret, og dispensationen blev underskrevet af cykelrytteren og af en af holdets læger, skriver de tre læger.

/ritzau/