Cort savnede målstreg efter grus: Intet festfyrværkeri

Danmarksmester Alexander Kamp kalder gruset på torsdagens etape i Danmark Rundt for en »sandkasse«.

Trods to punkteringer blev Magnus Cort nummer tre på torsdagens grusetape i Danmark Rundt. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grusstykkerne på 3. etape af PostNord Danmark Rundt gjorde ikke meget andet end at stresse og forårsage punkteringer.

Det siger flere af cykelrytterne efter den 239 lange kilometer etape fra Otterup på Nordfyn til Herning i Midtjylland.

Skulle de have haft en effekt, skulle der ikke være 45 kilometer til mål efter sidste stykke, mener Magnus Cort.

»Der skete nok lidt det, man kunne forvente. Det blev nok ikke helt det festfyrværkeri med grusvejene, som man måske tænker. Der var så langt ind til mål.«

»Hvis vi nu havde kørt direkte i mål uden at køre omgange, tror jeg, det havde været et helt andet cykelløb med mere angrebslyst på grusvejene,« siger Cort.

Bornholmeren, der har ambitioner om at vinde det samlede klassement i Danmarks største etapeløb, punkterede to gange og måtte bruge kræfter på at komme tilbage. Alligevel blev han treer.

»Det kostede selvfølgelig lidt, men jeg tør ikke sige det. Der er mange andre, der også havde defekter, er jeg sikker på. Det er en del af det sådan en dag,« siger han.

Treks danske mester, Alexander Kamp, har svært ved at se fidusen i en etape med så mange grusstykker.

»Jeg synes, det er lidt specielt, at man lægger det i et Danmark Rundt. Det er fint nok i et endagsløb som Grand Prix Herning, men her blev det lidt tilfældigt med punkteringer og styrt.«

»Det var som at køre i en sandkasse. Grusset var sindssygt blødt, i forhold til når man kører Grand Prix Herning i foråret,« siger han.

Han håber ikke, konceptet er kommet for at blive.

»Nu har man prøvet det en gang. Det behøver man ikke at fortsætte med,« siger han.

Torsdagens etape blev vundet af hollænderen Olav Kooij, som sammen med holdkammeraten Christophe Laporte kørte i mål til en suveræn dobbelttriumf for Jumbo-Visma.

Den 20-årige supersprinter havde aldrig prøvet at køre et løb på grus.

»Jeg ved ikke, om det skaber værdi for landevejsløb. Det var okay, men der var et enkelt stykke, der var for meget efter min mening. Jeg er ikke den største fan.«

»Der var meget stress og mange punkteringer. Det handlede om at overleve, og i sidste ende ændrede det ikke rigtigt løbet,« konkluderer Kooij.

/ritzau/