Coronaudbrud overskygger forberedelser til vinter-OL

Godt 100 dage før vinter-OL har arrangøren i Beijing størst fokus på at udrydde en voksende coronapandemi.

Den olympiske flamme kom i sidste uge til Beijing forud for vinter-OL i den kinesiske hovedstad. Noel Celis/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag er der 100 dage til åbningsceremonien for vinter-OL i Beijing, men forberedelserne til begivenheden overskygges i disse dage af et nyt coronaudbrud i Kina.

Den kinesiske hovedstad bød i sidste uge velkommen til den olympiske flamme med en lavmælt ceremoni, og der er heller ikke lagt op til en festlig markering, når der onsdag er præcis 100 dage til åbningen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Myndighederne i Kina har derimod stor fokus på at udrydde et udbrud af coronavirus, da landet har en politik om at jagte nul coronatilfælde.

Mandag blev 39 testet positive i Kina, og smittetallene er stigende efter en uge med omkring 100 bekræftede smittetilfælde.

Det har sat gang i flere tiltag for at inddæmme og udrydde virusset.

Næste weekends Beijing Marathon er blevet udsat, og folk i hovedstaden opfordres til at undgå alle unødvendige rejser ud af Beijing.

Der er dog stadig langt til de hårde restriktioner, der blev sat i værk i slutningen af 2019, da coronavirus første gang blev kendt. Da massetestede man indbyggerne, lukkede grænser og førte en aggressiv nedlukningspolitik.

Allerede før det nye udbrud var det blevet besluttet, at vinter-OL skal afvikles i en lukket boble. De anslåede omkring 2900 atleter skal være fuldt vaccinerede eller i 21 dages karantæne, når de ankommer til Beijing.

I modsætning til sommerens OL i Tokyo er det stadig planen at afvikle vinter-OL med tilskuere på arenaerne, men billetsalget er dog begrænset til folk, der bor i Kina.

Danmark kan se frem til at stille med et rekordstort hold ved vinter-OL, da herrernes ishockeylandshold for første gang har kvalificeret sig til legene.

Vinter-OL afvikles fra 4. til 20. februar 2022.

/ritzau/