Coronakrise tvinger FCK-spillere 20 procent ned i løn

FC København tager konsekvensen af coronakrisen og skærer alle spillere og trænere 20 procent i lønnen.

FC København tager konsekvensen af coronakrisen og skærer alle spillere og trænere 20 procent i lønnen, skriver FCK på sin hjemmeside. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Som følge af coronakrisen går den sportslige ledelse, trænerstab samt alle spillere i FC København 20 procent ned i løn i foreløbig de kommende to måneder.

FCK er den første fodboldklub i Superligaen, der har taget det skridt under udbruddet af coronavirusset.

Beslutningen er taget i samråd med klubbens hovedaktionærer samt bestyrelsesformand Bo Rygaard, skriver FCK på sin hjemmeside.

»Vi sætter stor pris på, at spillerne og den sportslige ledelse i klubben har valgt det her skridt for at give klubben bedre og mere bæredygtige forudsætninger i en vanskelig periode.«

»Det viser, at vi står sammen om at komme sikkert igennem en kritisk situation og stå stærkere på den anden side,« siger Bo Rygaard.

Lars Seier Christensen, hovedaktionær i klubben, er enig med formanden.

»Alle fodboldklubber og virksomheder er lige nu i en periode med stor usikkerhed. Derfor giver det god mening at være mest muligt på forkant.«

»Det her tiltag fra spillerne og den sportslige stabs side viser, at vi alle har det samme mål: At få FCK bedst muligt gennem den her tid, så vi kan kaste al energi ind i at jagte succes, når fodbolden igen ruller,« siger Lars Seier Christensen.

Fra ledelsens side lyder det, at spillerne samt trænerne er taget med på råd.

Ifølge FCK-anfører Carlos Zeca er lønnedgangen sket ud fra et ønske om at bidrage til klubbens bedste.

»Vi ved, at der er en masse mennesker, der arbejder hårdt bag kulisserne hver dag for, at alt skal være bedst muligt for os spillere.«

»Det er et privilegium at spille i en klub som FCK, hvor alt er lagt til rette for, at vi kan præstere.«

»Vi kan ikke løse den her svære situation, men vi kan komme med vores bidrag til, at alle oplever, at vi står sammen i FCK - også når det er svært,« siger Zeca.

Også i 2. division er der en klub, hvor spillerne har valgt at hjælpe økonomisk.

Brønshøjs kontraktspillere besluttede sig for ti dage siden for at tilbagebetale en del af deres løn i de kommende fire måneder for at hjælpe klubben gennem krisen.

/ritzau/