Contador tog trøjen tilbage på våd enkeltstart

Alberto Contador ses her på lørdagens hårde enkeltstart, hvor han kørte sig tilbage i Giro d'Italias lyserøde førertrøje. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en dags pause erobrede Alberto Contador den lyserøde førertrøje i Giro d'Italia tilbage, da Tinkoff-Saxos kaptajn kørte de nærmeste konkurrenter sønder og sammen på lørdagens enkeltstart.

Alberto Contador sluttede på tredjepladsen på den 59 km lange enkeltstart fra Treviso til Valdobbladene, og den placering skal ses i lyset af, at de sidste ryttere måtte køre i et vejr, der var meget værre end de første ryttere, fordi det dels blæste op og dels begyndte at regne, så rytterne også skulle passe på ikke at glide eller styrte på de glatte veje.

Inden etapen var Alberto Contador 19 sekunder efter italieneren Fabio Aru (Team Astana), men han tabte to minutter og 47 sekunder til sin spanske rival på den hårde enkeltstart i sit forsøg på at forsvare trøjen.

De to minutter og 28 sekunder, Aru nu er efter Alberto Contador, er dog tilstrækkeligt til en samlet andenplads i årets Giro d'Italia. Costaricaneren Andrey Amador fra Team Movistar er nummer tre  Han er tre minutter og 36 sekunder efter Alberto Contador.

Etapen blev vundet af hviderusseren Vasil Kiriyenka fra Team Sky. Han var inden etapen nummer 89 og dermed ingen trussel i den samlede stilling.

Alberto Contador har under løbet besværet sig over smerter i både skulderen og det ene ben, men de generede altså ikke den 32-årige spanier mere, end at han nu fremstår som klar favorit til at vinde løbet.

Intet er dog afgjort endnu, for i den sidste uger venter der fremdeles fjerde bjergetaper, inden rytterne næste søndag slutter årets Giro d'Italia i Milano.