Contador tabte tid i Baskerlandet

Contador ligger til den samlede sejr i Baskerlandet Rundt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) viste på torsdagens kongeetape af Baskerlandet Rundt, at han stadig er i stand til at smadre et favoritfelt, når det går opad.

Men trods flere gifte accelerationer på den afsluttende stigning sad konkurrenten til den samlede sejr i det spanske etapeløb, Alejandro Valverde (Movistar),  klistret til Bjarne Riis' stjernerytter. Og så kunne hollandske Wout Poels (Omega Pharma - Quick-Step) pludselig liste væk i et kontrastød og køre først over stregen.

Det var med 4,7 kilometer til stregen, at favoritterne første gang rørte på sig. Alberto Contador skød frem i sit sædvanlige slangehug, rev feltet fra hinanden og fik kun løbets nummer to, Alejandro Valverde, med sig. Løbets øvrige favoritter anført af polakken Michal Kwiatkowski (Omega Pharma - Quick-Step) kom dog hurtigt drivende bagfra.

Contador forsøgte med endnu et hug, men slap ikke væk fra Valverde. Og sådan blev det ved to gange mere. Contador ville af sted for at øge det samlede forspring på 14 sekunder til Valverde før enkeltstarten på lørdag.

Første mand over toppen blev dog hollandske Wout Poels, der udnyttede en kort våbenhvile mellem favoritterne. Den stærke hollænder holdt akkurat favoritterne bag sig på den knap to kilometer lange nedkørsel til mål og tog en af karrierens flotteste sejre. Bagved var det Valverde der - trods Contadors utallige angreb - endte med at snuppe et par sekunder. Dermed er der lagt op til et tæt dyst om den samlede sejr, når der er 25 kilometers kuperet enkeltstart på lørdag.

Dagens etape i Baskerlandet Rundt var kun 151 kilometer lang, men til gengæld sovset ind i masser af højdemeter fordelt på fem skarpe stigninger.

Dagens lange udbrud bestod af Nelson Olivieira (Lampre - Merida), Ben King (Garmin - Sharp), Luis Leon Sanchez (Caja Rujal - Seguros RGA), Jean-Marc Marino (Cannondale) og Alexsandr Dyachenko (Astana Pro Team). De blev dog hentet igen og med omkring 50 kilometer til mål. Derfor strøg Romain Sicard (Europcar) af sted med Kristian Durasek (Lampre - Merida), Ben Gastauer (Ag2r) og Tom Dumoulin (Giant - Shimano).

Udbryderne nåede at tage alle bjergpoint på de fire første stigninger, men blev altså spist af et brusende hovedfelt for foden af dagens målstigning - den 7,3 kilometer lange Alto de Usartxa.

En stigning der sammen med den afsluttende enkeltstart traditionelt er afgørende for fordelingen af podieplaceringerne i Baskerlandet Rundt. Men dagens opstigning skabte altså ikke de store tidsforskelle i den samlede stilling.