Contador nummer et i verden

Alberto Contador blev nummer to i Catalonien Rundt, men nu er han nummer et på WorldTour-ranglisten. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et meget skuffende 2013 ligner Alberto Contador en genfødt mand, hvilket også afspejler sig i den seneste WorldTour-rangliste.

Ud af de 99 ryttere, der indtil videre har scoret UCI WorldTour-point, indtager Tinkoff-Saxo-holdets ubestridte stjernerytter en fornem førsteplads med 198 point på kontoen foran stjernerne Peter Sagan og Nairo Quintana på de efterfølgende pladser med henholdsvis 143 og 137 point.

Contador måtte dog tage til takke med en samlet andenplads i det netop overståede Catalonien Rundt efter landsmanden Joaquim Rodriguez, hvilket også betyder at Spanien med 455 point er det land, der har samlet flest point sammen foran Australien og Frankrig, der har fået henholdsvis 336 og 310 point. På samme liste indtager Danmark en 14.-plads med blot 52 point, som alle er scoret af Astana-rytteren Jakob Fuglsang, som placerer sig på en beskeden 29.-plads på den individuelle rangering.

Med 309 point er franske AG2R det bedst præsterende hold foran Movistar og det danskprægede Tinkoff-Saxo, som takket være Contador indtager en tredjeplads.