Contador nægter doping

Tour de France-vinderen Alberto Contador afviste fredag alle beskyldninger om doping.

Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

Den spanske cykelrytter og Tour de France-vinder Alberto Contador nægtede i dag nogensinde at have været involveret i doping.

På et pressemøde i Madrid, hvor Discovery Channel-rytteren sad til bords med sportsdirektør Johan Bruyneel og spaniens sportsminister, Jaime Lissavetzky, læste han op af et manuskript.

- Jeg har aldrig gjort mig skyldig i nogen dopingovertrædelser og har aldrig været involvert i nogen form for doping, sagde han ifølge Reuters på mødet.

Spanieren har ellers været sat i forbindelse med den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes og den store dopingsag Operation Puerto. Men det er han klar til at bestride.

- Jeg har bestået alle mine dopingkontroller - uanmeldte og planlagte, i mit hjem og ved konkurrencer, under løb og uden for løb, af blod og urin, sagde Contador, der vil gå langt for at bevise sin uskyld.

- Jeg vil stå til rådighed for alle relevante antidopingmyndigheder og svare på alle spørgsmål. Jeg vil også afgive min dna, sagde Contador.

Han ville dog ikke svare på spørgsmål fra de fremmødte journalister, og forlod hurtigt pressemødet, da han var færdig med sin udtalelse.

Alberto Contador har den seneste tid kæmpet hårdt mod en række belastende udsagn, der sætter ham i forbindelse med sidste års store dopingsag, Operacion Puerto.

Blodposer med initialerne A.C. blev angiveligt fundet under ransagningen af dopinglægen Eufemiano Fuentes' lægeklinik, og den tyske dopingekspert Werner Franke hævder at have beviser på at spanieren har dopet sig.