Contador kunne ikke bevæge sit ben efter styrt

Alberto Contador måtte udgå af Tour de France med et brækket skinneben. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alberto Contadors drøm om at vende tilbage til toppen at podiet i Tour de France bristede på få sekunder, da han styrtede på 10. etape og måtte udgå med et brækket skinneben.

Bjarne Riis' spanske stjernerytter var ellers sat i scene til at angribe stort på bjergetapen, men det endte med, at Contador måtte sætte sig ind i servicebilen sammen med sin danske teammanager og den russiske holdejer Oleg Tinkov og melde sig ude af løbet.

Nu fortæller Alberto Contador om styrtet, der kostede ham Touren.

»Jeg tænkte kun på at afslutte etapen med grupettoen, men jeg så, at det, der var sket, var meget alvorligt, og jeg kunne ikke fortsætte. Jeg havde ulidelige smerter, og jeg kunne ikke fortsætte med at træde i pedalerne. Efter fem sekunder uden at træde kunne jeg ikke bevæge mit ben, fordi jeg kølede ned så hurtigt. Med stor sorg måtte jeg fortælle mine holdkammerater, at jeg ikke kunne fortsætte,« siger Contador til den spanske tv-station Teledeportes.

Han forholder sig i disse dage helt i ro, så de åbne sår kan hele bedst muligt, og sådan skal det forblive i de næste tre uger, selvom betændelsen har fortaget sig en smule på det seneste. Smerterne er nemlig stadig store. Det samme er ærgrelsen over at måtte udgå af Tour de France, og Contador er især bitter over, at cykeleksperter har kaldt ham uopmærksom.

»Det sårede mig meget, for jeg går meget op i detaljen. Der blev sagt, at jeg tog en unødvendig risiko. Jeg er en rytter, der ved, hvad jeg laver, og det er vigtigt for mig. Du er nødt til at være på vagt og forsøge at undgå alle risici og problemer. Derfor gør det det endnu mere irriterende at styrte sådan, når man er omhyggelig,« siger Contador.

Spanieren er ikke den eneste stjernerytter, der er udgået af dette års Tour. Den forsvarende mester og favorit, Chris Froome, måtte også sige stop efter et styrt, og de to cykelprofilers "adieu" til Touren kan betyde "hola" til Vuelta a Espana.

»Der er ikke et spørgsmål om, om jeg vil køre Vuelta a Espana, men om jeg kan være i form til det. Jeg elsker at konkurrere, og jeg vil gerne nyde dette løb i mit hjemland. Jeg må se, om jeg kan nå et godt niveau, men det bliver ikke nemt,« fortæller Contador.

Vueltaen starter allerede om lidt over en måned, hvorfor tre uger i absolut ro og væk fra sin cykel nok må betyde, at Saxo-Tinkoff-kaptajnen får mere end svært ved at komme i form til det løb.