Contador går ned i Nibali-triumf på Vuelta-bjergetape

Alberto Contador kunne ikke følge med, mens Vincenzo Nibali sejrede, og Chris Froome kørte sig i førertrøjen.

Alberto Contador kunne ikke følge med de bedste på 3. etape i Vueltaen. Scanpix/Jaime Reina/arkiv
Læs mere
Fold sammen

Madrid. Italienske Vincenzo Nibali kom først over målstregen, mens Alberto Contador blev den store taber i sit farvelløb, da 3. etape af cykelløbet Vuelta a España blev kørt mandag.

Den 158,5 kilometer lange etape fra Prades Conflent Canigo i Frankrig til Andorra la Vella i Andorra fik en eksplosiv afslutning, hvor den sydobbelte grand tour-vinder Contador (Trek) blev sat på den afsluttende stigning og mistede flere minutter.

Tour de France-vinderen Chris Froome (Sky), der jagter sin første samlede Vuelta-sejr, viste aggressiv kørsel og kørte sig i den røde førertrøje.

Rytterne skulle to gange på etapen passere stigninger i kategori 1, den næstskrappeste af slagsen, og en enkelt gang skulle de over en kategori 2-stigning.

Herefter udspillede de afsluttende syv kilometer sig med en nedkørsel og flad kørsel mod Andorra la Vella.

Diverse udbrydere stak af på skift undervejs på etapen, men ikke helt uventet lykkedes det ikke for dem at skabe et afgørende hul.

En kilometer før afslutningen på den sidste stigning stak Chris Froome af fra gruppen med favoritter, og kun Esteban Chaves (Orica-Scott) kunne følge Tour-vinderen.

Allerede før Froomes angreb var spanske Alberto Contador, der kører sit sidste løb i karrieren, blevet sat fra favoritgruppen.

Froome og Chaves blev indhentet af de øvrige favoritter før målstregen, og i spurten var Vincenzo Nibali fra Bahrain-Merida-holdet den hurtigste.

Chris Froome blev nummer tre og fik nok bonussekunder til, at han kan iføre sig den røde førertrøje.

Spanske David de la Cruz (Quick-Step), der blev nummer to på etapen, er også nummer to samlet.

Han er to sekunder efter Chris Froome.

Tirsdag bevæger Vuelta-feltet sig ind i Spanien på en knap 200 kilometer lang og flad etape.

/ritzau/