CONI udsætter Di Luca-høring

Giro d'Italia-vinderen Danilo Di Luca må sidde på pinebænken i en uge ekstra, før han kan få lov til at forklare sine "bizarre" hormonværdier overfor CONI.

Danilo Di Luca får en uge længere til at forberede sine svar til Den Italienske Olympiske Komité (CONI), der tirsdag valgte at udsætte høringen af årets Giro d'Italia-vinder til lørdag den 14. juli. Danilo Di Luca skulle ellers have siddet i den varme stol allerede på torsdag foran CONI's antidopinganklager, Ettori Torri, og forklaret sine "bizarre" hormonværdier.

Danilo Di Luca blev sammen med de tre landsmænd Gilberto Simoni, Riccardo Ricco og Eddy Mazzoleni målt med meget lave hormonværdier, der kunne indikere, at rytterne benyttede sig af sløringsmetoder for kunstigt at nedbringe hormonværdierne under det italienske etapeløb.

Eddy Mazzoleni, der sluttede på en tredjeplads i Giro d'Italia, har fået flyttet sin høring til den 13. juni. Skulle de to ryttere ende med at blive fundet skyldige i dopingsnyd, så kan de hver se frem til to års karantæne.

/ritzau/