Comeback til storebror Klitschko

Den ukrainske sværvægter Vitali Klitschko stoppede karrieren på grund af en knæskade. Nu får han comeback i en VM-kamp mod Oleg Maskaev.

Vitali Klitschko (tv.) gør comeback i en titelkamp mod Oleg Maskaev. Mange troede ellers, at der ville være hans bror Vladimir Klitschko, der skulle møde Maskeav, men han bokser i stedet mod amerikaneren Ray Austin. Foto: Ina Fassbender Fold sammen
Læs mere

Den professionelle sværvægtsscene mangler i den grad profiler. Derfor ville det være guld værd, hvis der dukkede en supertalentfuld fyr op, som vil tiltrække sig masser af opmærksomhed.
Men det er der langt fra udsigt til. Til gengæld er der nyt blod på vej, eller rettere sagt »gammelt blod«.
For i går kunne den amerikanske hjemmeside Fightnews fortælle, at det nu er faldet på plads, at Vitali Klitschko gør comeback, og det er kun gavnligt for sværvægtsklassen. Den 35-årige ukrainer var nemlig for få år siden WBC-verdensmester med en status som den formentlig stærkeske mand i klassen.
Men den hårdtslående Vitali Klitschko stoppede på grund af en knæskade karrieren i 2005 efter blot et titelforsvar, og dermed endte han slet ikke som den dominerende skikkelse, som mange havde regnet med.
Om Vitali Klitschko har planer om nu at blive det, eller han primært har ladet sig lokke af en stor pose penge, er usikkert, men under alle omstændigheder træder han direkte ind i en VM-kamp mod den nuværende russiske WBC-verdensmester Oleg Maskaev.
Først på et pressemøde i Tyskland i dag vil Vitali Klitschko komme med sin version af, hvorfor han vil bokse igen, og her vil det sikkert også blive afsløret, hvor og hvornår de mødes.
Det var ellers ventet, at Vitalis lillebror Vladimir, der er IBF-verdensmester, skulle møde Oleg Maskaev i en kamp, hvor begge titler skulle være på spil.
Men meget passende har Vladimir Klitschko nu valgt at forsvare sin titel mod amerikaneren Ray Austin den 10. marts.
I kulissen står nigerianeren Samuel Peter givetvis og undrer sig, idet han er den officielle førstudfordrer hos WBC, men han bliver nødt til at vente på en VM-chance til efter opgøret mellem Vitali Klitscho og Oleg Maskaev.