Comeback-bokseren Kessler vil have familien med på råd

Familien skal være med til at planlægge og træffe beslutninger, når Mikkel Kessler skal tilbage i ringen.

Mikkel Kessler har ikke været i ringen, siden han i maj i 2013 led et nederlag til Carl Froch, men nu vil han smide trøjen og have handsker på igen. Arkivfoto. Scanpix/Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Der er sket meget i de år, hvor den tidligere danske bokseverdensmester Mikkel Kessler har været ude af ringen. Siden maj 2013 har han skubbet mere til barnevogne end til modstandere.

Fredag bekræftede promotor Kalle Sauerland og Mikkel Kessler på et pressemøde, at danskeren vil genoptage karrieren.

»Jeg har altid sagt, at når jeg får børn, så bokser jeg ikke mere. Så fik jeg børn og har ikke bokset i fire år - og nu står jeg her.«

»Det er helt tosset et eller andet sted. Man har et stort ansvar for sine børn,« siger han.

Sammen med sin kæreste, Lea Hvidt, har Kessler en søn på tre år og en datter på et år, og når den 38-årige far snører boksehandskerne på ny, kommer det til at spille en rolle.

Familien er med på råd, når der skal snakkes med trænere, læger og træffes beslutninger.

»Lea skal være med indover. Vi har to dejlige møgunger. Hun har også et arbejde, som hun skal passe. Det er klart, at det skal man tænke over, når jeg eksempelvis skal på træningslejr,« siger han.

Men selv om boksning er et erhverv, der kan vende op og ned på tilværelsen med et enkelt slag, har bokseren ikke ændret sin holdning til det, efter han er blevet far.

»Det er en farlig sport. Det skal man huske. Hvis man bokser, gør man det 100 procent.«

»Man skal ikke begynde at tænke: hvad sker der, hvis jeg bliver ramt? Det kan man ikke. Så havde jeg ikke stået her i dag,« siger han.

Flere boksere har gennem tiden forsøgt at genstarte deres karriere, og selv om Mikkel Kessler ifølge mange er den bedste danske bokser nogensinde, er det ikke let at komme tilbage og få succes efter flere års pause.

»Man tænker altid på det ord - Ringvrag. Jeg skal hjernescannes, til neurolog og få taget blodprøver. Alt skal tjekkes igennem. Er der det mindste, så bokser jeg ikke mere,« siger han.

Er du ikke bange for at fejle?

»Selvfølgelig er jeg bange for det. Det er det, der gør det til en stor udfordring. Jeg vil da ikke fejle, jeg vil vise, hvad jeg kan. Hvis jeg ikke kan, så er det bare ærgerligt,« siger Mikkel Kessler.

/ritzau/