Colombiansk målhelt fik alle til at glemme Suarez

Colombia sendte Uruguay ud af VM med 2-0 sejr på to mål af VMs topscorer og helt store oplevelse James Rodriguez.

Colombias James Rodriguez har været VMs helt store overraskelse og oplevelse. Fem mål er angriberen nu oppe på. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sjældent har en enkelt spiller fyldt så meget op til en fodboldkamp.

Luis Suarez-biddet har været en af de mest omtalte fodboldhistorier siden, ja sidste Suarez-bid på Chelseas Ivanovic.

Uruguay tweetede før kampen et billede af Luis Suarez-trøjen, der hang på sin sædvanlige plads i omklædningsrummet, selv om angriberen var hjemme foran fjernsynet ovenpå den omfattende karantænedom fra FIFA.

Uruguay-fans mødte op på Maracanâ-stadion med Suarez-masker og andre former for masker med skarpe tænder. Der var bid i Uruguay op til kampen, og man fornemmede i minutterne før første fløjt, at holdet kunne levere en indsats ud over det sædvanlige alene på trods.

Men der gik nøjagtigt 28 minutter. Så glemte man ligesom Luis Suarez. Så indtog James Rodriguez scenen. Kong James (Hames som han hedder på spansk) havde været Colombias store spiller i de indledende gruppekampe, og han fortsatte stilen med et drømmemål tæmmet og sparket lige op under overliggeren.

I anden halvleg øgede han Colombias føring, og således er det lykkedes for en spinkel 22-årig midtbanespiller at overstråle Suarez-balladen og den triste besked før VM med afbud fra Colombias største stjerne Radamel Falcao.

James Rodriguez med Monaco som arbejdsgiver sparkede sig med sine to scoringer til tops på VM-slutrundens topscorerliste med fem mål i alt. Ikke bare topscorer han er lige nu bedste bud på den fænomenale slutrundes bedste spiller. Foran Messi, Neymar, Robben.

Og James Rodriguez' agent har nok en rødglødende telefon lige nu. Real Madrid lurer i kulissen som hedeste bejler blandt mange. Sidste sommer betalte stenrige Monaco 336 millioner kroner for at hente midtbanekometen i FC Porto. Den værdi er væsentligt øget.

I Portugal fik han sit europæiske gennembrud og vandt tre mesterskaber og en Europa League-titel i opholdet i FC Porto.

I Monaco har han blot taget den direkte videre vej mod toppen som en anden colombiansk bjergrytter på vej op af Alpe D'Huez. Da vennen og stjernen Falcao blev slemt knæskadet vinterperioden trådte Rodriguez virkelig i karakter på Monaco-holdet.

Præcis som han har gjort med det her spændende Colombia-hold under VM. Næste opgave hedder værterne Brasilien. Med deres spillemæssige problemer mod Chile kan de kan blive blot en mellemstation på Kong James' videre vej opad.