Clara Tauson slår verdens nummer syv ud i Melbourne

Tauson vandt over Kontaveit i to sæt og er for første gang klar til tredje runde i en grand slam-turnering.

For første gang nogensinde er Clara Tauson klar til tredje runde i en grand slam-turnering. Her skal hun møde verdens nummer 30, amerikaneren Danielle Rose Collins. Martin Keep/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske tenniskomet Clara Tauson slår overraskende verdensranglistens nummer syv, esteren Anett Kontaveit, ud af Australian Open i anden runde.

Det gør hun med cifrene 6-2, 6-4.

Kampen varede en time og 19 minutter.

Da sejren var i hus, fik 19-årige Tauson en kæmpe klapsalve af publikum på Margaret Court Arena, der har plads til 7500 tilskuere.

Og klapsalven var fortjent. Den unge dansker viste hele sit repertoire – sin store kølighed og totale kompromisløshed. Der var tale om underholdende og effektivt spil.

»Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal sige. Jeg havde det så godt, og jeg hørte en masse mennesker heppe på mig. Det gav mig en masse selvtillid, og jeg spillede en rigtig god kamp,« siger Clara Tauson.

På papiret var det ellers en svær opgave, Tauson var på i Melbourne natten til torsdag dansk tid.

Kontaveit sluttede 2021 forrygende af og lukkede sæsonen med en finaleplads i WTA Finals, selv om hun var seedet sidst af de otte deltagere.

Esteren fik en god optakt til Australian Open med en semifinale i Sydney, hvor hun missede syv matchbolde mod verdens fjerdebedste, Barbora Krejcikova, og hun gled nemt videre til anden runde i Melbourne.

Det er første gang, at Clara Tauson går videre til tredje runde ved en grand slam-turnering.

»Da jeg gik ind til kampen, var det ikke med en overbevisning om, at jeg ville vinde. Jeg var bare virkelig glad for at være her. Anett har spillet rigtig godt de seneste par måneder, så jeg ville bare se, hvor mit niveau lå. Og her er jeg så,« siger hun med et grin.

I næste runde skal Clara Tauson møde den 28-årige amerikaner Danielle Rose Collins. Hun er nummer 30 på verdensranglisten, mens danskeren er nummer 39.

De to mødtes i oktober 2020. Dengang vandt Collins i to sæt.

/ritzau/