CL-exit kan koste FCK spillere

Hvis FC København tirsdag bliver ekspederet ud af Champions League til Beitar Jerusalem fra Israel, kan det ødelægge klubbens planer på transfermarkedet.

Foto: Mogens Flindt / Scanpix Fold sammen
Læs mere

Champions League-deltagelsen er et godt argument, når der skal hentes topspillere til FC København.

Derfor kan det få negative konsekvenser for FC København, hvis holdet på tirsdag ryger ud af turneringen til israelske Beitar Jerusalem, mener Morten Bruun, fodboldekspert hos Kanal 5.

- Økonomisk er klubben ikke afhængig af Champions League-millionerne. Men det er jo oplagt, at de spillere, som FCK måtte være interesserede i, skelede til, om klubben er med i Champions League eller ej. Det vil især være gældende for udenlandske spillere på det niveau, som FCK søger. Der er jo minusser ved at vælge en dansk klub, fordi ligaen måske ikke er så attraktiv, og så ville europæisk fodbold være det store plus i en klub som FCK, siger Morten Bruun.

FC Københavns sportsdirektør Carsten V. Jensen afviser, at klubbens skæbne i Champions League kommer til at have indflydelse på eventuelle spillerhandler.

- Vi taler aldrig om, hvad vi gør og ikke gør, men resultater i enkelte kampe ændrer ikke noget. Det kommer ikke til at få betydning for, hvad vi gør med vores spillertrup, fortæller Carsten V. Jensen.

/ritzau/